Sunnuntaina panoksena runkosarjan voitto

4.03.2016

Sunnuntaina panoksena runkosarjan voitto

Korihait matkaa sunnuntaina Forssaan, jossa sillä on mahdollista ratkaista tämän kauden 1A-divarin runkosarjan voitto.

Korihait ja Vesa-Pekka Laine yrittivät pysäyttää sarjan ykköstykki Remon Nelsonin (FotoMika).

Korihait ja Vesa-Pekka Laine yrittivät pysäyttää sarjan ykköstykki Remon Nelsonin (FotoMika).

Korihait pitää tällä hetkellä kärkipaikkaa hallussaan 20 voitolla ja viidellä tappiolla. Kakkospaikalla olevilla forssalaisilla tappioita on kuusi ja voittoja 17, koska joukkue on pelannut kaksi ottelua Korihaita vähemmän. Korihailla on sunnuntain kamppailun jälkeen kaksi peliä jäljellä, yksi kotona ja yksi vieraissa, kun FoKoPo puolestaan pelaa vielä neljä ottelua, kahdesti sekä Oulua että HBA-Märskyä vastaan. Tasapisteisiin päädyttäessä ratkaisevaan rooliin nousevat keskinäiset kohtaamiset, joita FoKoPo johtaa voitoin 2-1. Korisuhde puolestaan on Korihaiden hyväksi kaksi pistettä, joten sunnuntain pelin voittaja on joka tapauksessa keskinäisessä vertailussa silloin parempi. Asetelma sunnuntain kamppailuun on siis selkeä, voitolla Korihait varmistaa runkosarjan voiton, mutta FoKoPo:n voittaessa runkosarjan ykköstila ei ole enää Korihaiden omissa käsissä, vaan voittamalla loput pelinsä FoKoPo olisi ykkönen. Mikäli FoKoPo voittaa sunnuntain pelin, voi myös kolmantena oleva JKS nousta vielä Korihaiden rinnalle. Runkosarjan nelossija puolestaan varmistui torstaina, kun Porvoon Tarmo voitti HBA-Märskyn ja näin ollen Tarmo on varmasti neljäs ja saa välierissä vastaansa runkosarjan voittajan.

Lisämielenkiintoa sunnuntain otteluun tuo myös siirtorajalla tapahtuneet kokoonpanomuutokset. Korihait hankki Joensuun Katajasta tanskalaislaituri Nicolai Andersenin, joka on ehtinyt pelaamaan jo kaksi ottelua (22 ja 10 p) uudessa joukkueessaan. Forssalaisten kokoonpano puolestaan on elänyt enemmän. FoKoPo:ssa on koko kauden pelannut lainapelaajia Loimaan Bisonsista, mutta loimaalaisten kokoonpanovajauksista johtuen kyseiset nuorukaiset saattavat siirtyä pysyvästi Bisonsin riveihin. FoKoPo:n edellisessä pelissä Bisonsin lainapelaajista kokoonpanossa oli vain Juho-Matti Henttonen (7,7 p) ja sunnuntaina kun Korihait ja FoKoPo iskevät yhteen pelaa Bisons samaan aikaan Venäjällä, joten forssalaisten kokoonpanosta ei ole täyttä varmuutta. Mahdollista vajausta paikkaamaan FoKoPo hankki viikko sitten Järvenpäästä takamies Elias Eerikinharjun (4,9 p) ja 1B-divarin Kaarinan Ura-Basketista lahjakkaan ja monipuolisen A-juniorilaiturin Riku Laineen (14/7/4). FoKoPo:n tärkein pelaaja on puolestaan sarjan korintekijätilastoa ylivoimaisesti johtava takamies Remon Nelson (26,1 p), joka on kahdessa edellisessä pelissä Korihaita vastaan pyssyttänyt yli 30 pistettä.

Korihait ja FoKoPo ovat siis kohdanneet tällä kaudella kolmasti. Korihait vei ensimmäisen ottelun Pohitullissa nimiinsä lukemin 89-71. Tuolloin FoKoPo johti tasaisena käytyä ottelua aina toisen puoliajan alkupuolelle saakka. Tämän jälkeen Korihait siirtyi Marcus Vanin, Vesa-Pekka Laineen ja Mikko Jalosen johdolla rinnalle ja ampaisi samalla kaksinumeroiseen johtoon. Viimeisellä neljänneksellä Korihait meni menojaan ja aiheutti forssalaisille kauden ensimmäisen tappion. Korihaista Mikko Jalonen (25 p) ja Marcus Van (23 p), sekä FoKoPosta Aapeli Alanen (24 p) heittivät yli kaksikymmentä pistettä. Myös toinen kamppailu käytiin Pohitullissa ja tällä kertaa vierasjoukkue oli parempi lukemin 84-88. Kyseessä oli Korihaiden ensimmäinen ottelu ilman sairastellutta Marcus Vania ja FoKoPo käytti kotijoukkueen vajaamiehisyyden tylysti hyväkseen. Ottelu kääntyi Remon Nelsonin johdolla viimeisellä neljänneksellä forssalaisille ja loppuhetkillä FoKoPo oli onneekkaampi ja vei voiton. Korihaiden parhaat pistemiehet olivat Mikko Jalonen (23 p) ja Reggie Bratton (27 p), mutta kentän ykkönen oli FoKoPon taskuraketti Remon Nelson, joka pussitti 30 pistettä. Forssassa pelattu kolmas ottelu oli kolmannen erän puoliväliin asti tasainen, mutta 25 minuutin pelin jälkeen FoKoPo siirtyi johtoasemaan, eikä päästänyt Korihaita enää edelle ja kuittasi näin ollen toisen voittonsa Korihaista reilun parin viikon sisään lukemin 103-91. Korihaiden paras pistemies oli 28 pistettä upottanut Reggie Bratton. Seuraavaksi parhaista pistemääristä vastasivat omat kasvatit Mikael Herbert (18 p) ja Eero Lehtonen (17 p). FoKoPosta peräti kuusi pelaajaa pääsi kaksinumeroisille pisteille, mutta kentän ykkönen oli jälleen sarjan korintekijätilastoa johtava Remon Nelson, joka pussitti 31 pistettä ja jakoi 8 syöttöä.

Runkosarjan voiton kannalta tärkeä kamppailu käydään sunnuntaina Forssan Feeniksissä kello 17 alkaen. Ottelua voi seurata Korihaiden sosiaalisen median kavavilta, suorana lähetyksenä ravintola Kirstan valkokankaalta tai lähtemällä paikan päälle Korihaiden järjestämällä fanibussilla.