Suomen mestari Nicolai Andersen Korihaiden riveihin

25.02.2016

Suomen mestari Nicolai Andersen Korihaiden riveihin

Miesten 1A-divarin kärkipaikalla oleva UU-Korihait on solminut kauden 2015–2016 loppuun kestävän pelaajasopimuksen tanskalaisen Nicolai Andersenin kanssa. Laitahyökkääjän tontilla viihtyvä, maaliskuussa 20 vuotta täyttävä Andersen on pelannut viime kaudesta lähtien Korisliigaa Joensuun Katajassa ja voitti Katajan riveissä seuran ensimmäisen Suomen mestaruuden viime keväänä.

Nicolai Andersen nostaa kaksi pistettä HoNsU:n paidassa (FotoMika).

Nicolai Andersen nostaa kaksi pistettä HoNsU:n paidassa (FotoMika).

Nicolai Andersen on Tanskan Bronderslevistä kotoisin oleva, 203 senttinen iso laitahyökkääjä, joka pystyy ratkaisuihin myös kauempaa korista. Hän saapui Tanskan mestari Bakken Bearsista Joensuun Katajaan kaudeksi 2014–2015 ja pelasi samalla myös A-poikien otteluita, joten häntä ei lasketa seurojen sopimaan ulkomaalaiskiintiöön.

”Saamme Nicolaista isojen pelaajien rotaatioon monipuolisen pelaajan kevään pudotuspelejä silmällä pitäen ja samalla olemme varautuneet mahdollisiin loukkaantumispoissaoloihin”, kertoo Korihaiden valmentaja Jarno Nikula tyytyväisenä.

Katajassa Andersen on pelannut Korisliigaa kahden kauden aikana 40 ottelussa, joissa on syntynyt 30 pistettä ja 27 levypalloa. Katajaa hän on edustanut myös EuroChallengessa ja Europe Cupissa, jonka lisäksi Andersenin tililtä löytyy useita juniorimaaotteluita Tanskan paidassa. Tällä kaudella Andersen on hakenut lisävastuuta rinnakkaislisenssillä myös Korihaiden kanssa samassa sarjassa pelaavan jyväskyläläisen HoNsU Basketin riveistä. HoNsU:ssa pelaamassaan yhdeksässä pelissä Andersenin ottelukohtaiset keskiarvot olivat 8,4 pistettä ja 4,2 levypalloa ottelua kohden. Hänen ylivoimaisesti paras pelinsä osui joulukuun puoliväliin, kun HoNsU kävi hakemassa kymmenen pisteen voiton Korihaita vastaan Pohitullista. Tuolloin Andersen oli joukkueensa paras pistemies upottamalla 20 pistettä, kolmen kolmosen siivittämänä.

Nicolai Andersenin kummiyrityksenä tulee jatkossa toimimaan Uudenkaupungin Golfravintola, joka pitkälti mahdollisti Andersenin hankinnan Uuteenkaupunkiin. Oma-aloitteisesti suuremman peliajan perässä Korihaihin siirtynyt Andersen on jo saapunut Uuteenkaupunkiin ja tekee ensiesiintymisensä Hai-paidassa torstaina Porvoon Tarmoa vastaan. Ensimmäisen kotipeli Pohitullissa on vuorossa sunnuntaina 28.2. kun Korihait kohtaa Tampereen Pyrinnön.

Nicolai Hvidberg Andersen
Syntymäaika: 14.3.1996
Pituus: 203 cm
Paino: 92 kg
Pelipaikka: 4
Kasvattajaseura: Bronderslev Basketball Klub B.B.K. 70, TANSKA

2015 – 2016 Kataja Basket (Korisliiga ja FIBA Europe Cup) ja HoNsU Basket (M1DA)
2014 – 2015 Kataja Basket (Korisliiga, FIBA EuroChallenge ja A-poikien 1-div)
2013 – 2014 Bakken Bears (Basketligan DEN)
2012 – 2013 Tanska U16 B-divisioonan EM-kisat

Erikoista: Nicolai Andersen teki piste-ennätyksensä HoNsU:n paidassa (20 p.) 1-divisioonassa 13.12. Korihaita vastaan Pohitullissa. Andersen oli häviämässä Katajan paidassa Korihaiden A-pojille valtakunnallisen 1-divisioonan pronssiottelua huhtikuussa 2015. Andersen tasoitti donkillaan ottelun neljä sekuntia ennen loppua, mutta Elias Valtonen vei Korihait voittoon summerin soidessa.