Suurten panosten perjantai-ilta

8.02.2019

Suurten panosten perjantai-ilta

Marraskuun alussa Ura Basket haki vierasvoiton Pohitullista ja Korihait nappasi puolestaan joulun alla pisteet toisesta keskinäisestä ottelusta Uran kotikentällä. Isoista pisteistä kamppaillaan tänäänkin Pohitullissa. Kuva: Vilma Sappinen

Nyt ei pelata pelkistä sarjapisteistä, nyt pelataan myös kevään suuntaviitoista. Korihait lähtee hakemaan ensimmäistä voittoa Pedro Monteiron alaisuudessa. Vastustaja on lähimpänä haiparvea oleva Ura Basket. Voitolla noustaan tasoihin, tappiolla ollaan kahden voiton päässä. Nyt pelataan siis taas isoista asioista.

Korihait on Monteiron alaisuudessa treenannut kovaa ja aikoo jatkaa samaa linjaa myös tositilanteessa. Tilanteisiin mennään kovempaa ja vastustajaa pyritään pitämään pallollisena ahtaalla. Katsotaan, miten kaarinalaisvastustaja tämän kestää.

Ura Basketin kausi on ollut kaikkea muuta kuin tasainen. Sarjanousijan syksy eteni kohtuullisesti, kunnes alkoi tulla loukkaantumisia ja huippuvireinen sentteri Malik Dime häipyi Bulgariaan. Siitä alkoi alamäki, joka muuttui pieneksi syöksykierteeksi. 11 pelin tappioputki katkesi keskiviikkona, kun Ura Basket teilasi kotonaan BC Nokian kymmenellä pisteellä.

Petokala on varmasti merkinnyt Avery Woodsonin. 188-senttisen taiturin tykki lauloi haiparven suohon viime kerralla Pohitullissa. Woodsonilla on välillä synkkiäkin iltoja, mutta parhaimmillaan mies on vaikea pideltävä.

Ura Basketin korinaluspelaaminen sai huomattavaa vahviketta, kun 201-senttinen Jesse Perry hankittiin tukkimaan korin läheisyyttä ja vohkimaan levypalloja. Viime kaudella Lapualla viihtynyt Stephen Croone on myös päässyt pelikuntoon oltuaan pitkään sivussa.

Korihaiden terveystilanne on kohtalaisen hyvä. Mario Edwards on näiltä näkymin jenkeistä sivussa. Muut miehet ovat kondiksessa ja valmiita ottamaan kauden seitsemännen voiton.