Takkuileva joukkuepeli sinetöi kotitappion

13.10.2016

Takkuileva joukkuepeli sinetöi kotitappion

– Kotijoukkue on se, jonka pitää pystyä antamaan 110%, mutta tänään sen antoi vierasjoukkue KTP. Meidän pitäisi itseasiassa joka ikinen ilta antaa 110%, jos me meinataan ottaa yksikin piste tässä sarjassa. Tänä iltana se ei ollut lähelläkään, manaili Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula torstain tappiollisen KTP-matsin jälkeisissa tunnelmissa.

Vierasjoukkue kävi noukkimassa pisteet Pohitullista selkeästi, eikä jossiteltavaa juuri jäänyt. Kuin kahden edellisen ottelun toisintona Korihait aloitti pelin hieman huolettomasti ja päästi vastustajan heti kärkeen karkuteille. Toisella jaksolla haiparvi sinnitteli Mikael Herbertin kolkilla vielä viiden pinnan päähän, mutta KTP pysyi koko ajan askeleen edellä ja puoliaikapullat mutusteltiin taulun loistaessa lukemia 32-44.

Ja kuten parissa edellisessäkin matsissa, kiriä yritettiin, mutta kunnon vaihdetta ei saatu silmään missään vaiheessa. Marcus Van kahmi levypalloja jopa 17, mutta jäi korin alle aika yksikseen. Yksilösuorittamiseksi peli lipesi muutenkin.

– Meidän on löydettävä takaisin yhteinen henki, yhteispeli ja energia. Nyt kentällä oli 11 yksilöä, eikä se toimi, kertasi Van ratkaisun avaimia.

Ottelu oli käytännössä ohi jo viimeisen jakson alkupuolella, eikä kotijoukkue saanut edes Reginald Brattonin sinnikkäästä yksinyrittämisestä huolimatta loppulukemia kovinkaan kauniiseen muotoon. Summerin soidessa taululle piirtyi luvut 66-85 vieraiden hyväksi.

Kotkalta erityisen vahvasti suoriutuivat väkivahvat jenkit, joista pitelemättömin oli 23 pinnaa paiskonut Sherman Gay. Kotijoukkueelta pistetilaston kärkeen itsensä kirjautti Bratton ja korin alla ahkeroi Van. Lisää pelin tilastoja täältä.

mde

KTP-luotsi Ray Ailus oli silminnähden tyytyväinen omiensa esitykseen.

– Tänään tosiaan tultiin peliin 110 lasissa ja vaikka toistan tätä aina, niin silloin se hyökkäyskin vaan kummasti alkaa toimia kun puolustus on rautaa.

Myös Nikula antoi vierasjoukkueelle täyden tunnustuksen hyvästä pelistä.

– Me oltiin pirunmoisissa vaikeuksissa hyökkäämisessä, KTP oli todella aggressiivinen ja tuli iholle täysillä. Ja tänään meillä tökki vähän kaikki. KTP oli todella juuri noin paljon parempi joukkue kuin tulos kertookin. Meidän täytyy myös muistaa, että tässä sarjassa ei voiteta yhtään peliä vain tulemalla paikalle. Aina pitää antaa kaikkensa.

Korihait suuntaa nyt kuuden päivän pelitauolle ja keskittyy täysillä harjoittelemaan ennen kolmen vierasottelun putkea, joka alkaa ensi keskiviikkona 19.10. Kauhajoen Karhua vastaan.