Tampereen Pyrintö sunnuntaina Pohitulliin

26.02.2016

Tampereen Pyrintö sunnuntaina Pohitulliin

Korihaiden ottelut jatkuvat sunnuntaina, kun torstaina jatkoaikavoiton ottanut, sarjassa viimeistä edellisenä oleva Tampereen Pyrintö saapuu Pohitulliin. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmasti ja Korihait on ottanut jokaisesta pelistä selvän voiton. Kahdessa ensimmäisessä pelissä Korihait takoi pisteitä peräti 110,5 pinnan keskiarvolla ja voitti ottelut lukemin 113-89 ja 108-83. Kolmas ottelu olikin sitten tiukkaa puolustusta ja hieman nihkeämpää hyökkäystä, mutta voittajana tässäkin tapauksessa Korihait lukemin 78-63.

Mikael Herbert on pelannut viime peleissä pirteästi (FotoMika).

Mikael Herbert on pelannut viime peleissä pirteästi (FotoMika).

Pyrintö on tällä hetkellä sarjataulukossa seitsemäntenä, kaksi voittoa ja kaksi ottelua enemmän pelanneena karsijan paikalla olevaa Oulua edellä. Pyrintö katkaisi torstai-iltana kuuden ottelun tappioputkensa voittamalla kotikentällään HoNsU Basketin niukasti jatkoajalla pistein 88-87. Korihaita vastaan Pyrinnön ykkösmies on ollut 22-vuotias laituri Justus Kilpinen, joka on pussittanut keskinäisissä otteluissa 27 pinnaa per peli. Koko kauden pistekeskiarvo Kilpisellä on 21 pinnaa ja levyreitä käsiin tarttuu 10 per peli. Pistetilastossa Kilpinen on toiseksi paras kotimainen pelaaja ja levyreissä puolestaan selkeä ykkönen. Kilpisen takana Pyrinnön tehot jakaantuvat erittäin tasaisesti sillä vain takamies Lassi Kilpinen (11,3 p), laituri Kristian Rasinaho (10,3) ja jenkkisentteri Byron Burnett (11,9) pussittavat kaksinumeroisilla pistekeksiarvoilla.

Korihaiden ja Tampereen Pyrinnön kamppailu käydään sunnuntaina kello 17 alkaen ja kyseessä on samalla Korihaiden toiseksi viimeinen kotiottelu runkosarjassa. Sunnuntaina ensiesiintymisen uudessa kotihallissaan tekee torstaina hienon debyyttiottelun pelannut Nicolai Andersen. Hänen panostaan tarvitaankin, sillä koko viikon sairastellut Marcus Van on todennäköisesti vielä sivussa kokoonpanosta. Korihait on tällä hetkellä sarjassa selkeässä johtoasemassa, mutta tilannetta vääristää kakkosena olevan FoKoPo:n kolme vähemmän pelattua ottelua. Selvyyttä kärkikamppailuun saadaan perjantai-iltana kun jaetulla kakkospaikalla olevat FoKoPo ja JKS iskevät yhteen. Mielenkiintoiseksi loppukauden tekee se, että Korihait kohtaa molemmat pahimmat kilpailijansa vielä kauden kahdessa viimeisessä vierasottelussaan maaliskuussa.