Tasaväkinen kamppailu niukasti Kouvojen nimiin

24.03.2017

Tasaväkinen kamppailu niukasti Kouvojen nimiin

– Jokaisesta pallosta lähdetään edelleen taistelemaan. Helppoa se ei tule olemaan, mutta yritetään tuplata vierasvoittojen määrä, haikoutsi Jarno Nikula virnisteli ennen perjantai-illan matsia Kouvolassa.

Ja jokaisesta pallosta viimeistä runkosarjan vierasotteluaan pelannut Korihait tosiaan taisteli. Edellisen pelin malliin alku oli hieman verkkainen ja Kouvot näytti lähtevän jo alkumatsista karkumatkalle, mutta hetken lämmiteltyään haiparvi sai eviinsä draivia ja peli alkoi kulkea. Ensimmäinen jakso päättyikin tasaisiin lukemiin 20-18.

Toisen kympin alkupuoliskolla vierasjoukkueen heitot kolisivat toistuvasti rautoihin, eikä pistesaldo ottanut karttuakseen. Jakson ensimmäinen piste saatiin aikaiseksi vasta reilun neljän minuutin pelin jälkeen vapaaheittoviivalta. Tuossa kohtaa Kouvot oli ehtinyt jo 12 pinnan karkumatkalle. Suurimmillaan kotijoukkueen johto ehti kasvaa 14 pisteeseen, ennen petokalan heräämistä. Puoliajalla eroa oli kuitenkin enää 6 pistettä ja toiselle puolikkaalle lähdettiin lukemista 44-38.

Emmanuel Holloway pelasi yhden kauden parhaista peleistään. Kuva: Mainostoimisto Grafesko

Väliaikamakkaroiden jälkeen kentällä pelattiin tasaista peliä. Korihait sinnitteli kymmenisen pinnan päässä lähes koko kolmannen jakson ajan, kunnes pari minuuttia ennen viimeistä taukoa kotijoukkue pamautti nokan edestä pari donkkia ja ero repesi jo 16 pinnan suuruiseksi. Tilanne viimeisellä breikillä oli 72-56.

Kuten koko kauden ajan on jaksettu toistella, haipaitojen taistelutahto ja yhteishenki on jaksanut pysyä hyvänä tappioista huolimatta, ja juuri tuo tahto näkyi Kouvolassa tänään. Viimeisen jakson alusta lähtien hainhammas oli terävimmillään ja erityisesti loistavan pelin otellut Emmanuel Holloway ja hieman ailahtelevammasta kokonaissuorituksesta kaudella tunnettu Eric McAlister johdattivat haiparven kotijoukkueen vanaveteen. Pari minuuttia ennen summeria Holloway tiputti pallon koriin kaaren takaa ja toi joukkueen enää kolmen pinnan päähän.

Muutaman pisteen marginaalissa loppupeli liikuttiinkin. Puoli minuuttia ennen loppua Holloway pommitti kolmosen pohjaan tuoden joukkueen enää pinnan päähän, ja metsästi heitosta vielä vaparin. Tiukassa paikassa heitto ei kuitenkaan uponnut ja kotijoukkue pääsi vuorostaan Hollowayn rikottua kokeilemaan viivan takaa. Kun James Sinclair onnistui toisessa heitossaan, eikä Korihaiden viimeinen hyökkäys tuottanut tulosta, kirjattiin ottelun loppulukemiksi Kouvoille 83-81.

Petokalan tehokkaimpana hääri Emmanuel Holloway (21/5/3). Kaksinumeroisiin pisteisiin pääsivät myös tasaisesti pelanneet McAlister (12 p) sekä Mikael Herbert, Mikko Jalonen ja Gary Johnson, jotka viimeistelivät 11 pinnaa mieheen. Kouvojen tehomies oli 20 pinnan ja 12 levyrin Rakeem Buckles. Kaikki tilastot täältä.

Korihait näytti illan ottelussa selkeästi, mistä sen evät on veistetty. Taistelutahdosta ja hyvästä yhteishengestä. Vaikka voittosaldo on kaudelta aika surkeaa luettavaa, viimeisimmät ottelut luovat uskoa tulevia karsintoja silmällä pitäen. Kun samalla asenteella jatketaan, voittotili avattaneen juuri oikeissa kevään otteluissa.

Runkosarjan viimeinen ottelu taistellaan tulevana keskiviikkona 29.3. Uusikaupunki 400 -Areenalla. Tuolloin hornankattilaan saapuu Tampereen Pyrintö. Matsi alkaa perinteisesti klo 18.30 ja kauden viimeisen pelin kunniaksi sisäänpääsy kympillä!