Tauolta kovimman kotijoukkueen testiin

27.02.2019

Tauolta kovimman kotijoukkueen testiin

Keskiviikkona lähdetään haastamaan viikinkipurtta toistamiseen helmikuussa. Edellinen peli Pohitullissa päättyi punapaitojen pisteen voittoon. Kuva: Vilma Sappinen

Ensin pelataan 40 minuuttia ja sitten kotijoukkue voittaa. Vanhan Saksan jalkapalloon viittavan lausahduksen muunneltua versiota voi käyttää kuvaamaan Salon Vilppaan pelaamista kotihallissa. Viime kaudella runkosarjassa ei tullut yhtään tappiota, tällä sesongilla tahran tähän maljakkoon sotki Joensuun Kataja. Muuten Vilpas on edennyt voitosta voittoon runkosarjapeleissä. Siis 33 pelistä yksi tappio, aika vakuuttavaa.

Vaikka pelitauolta joudutaankin suoraan kaikista kovimpaan paikkaan, ei petokala ajatellut lähteä laskemaan Salohallin penkkirivejä. Kuten joukkueen kapteeni Marius Van Andringa totesi, on tärkeää saada heti oikeanlainen peli-ilme. Tämä vaikuttaa myös seuraaviin peleihin.

Vilpas joutui pelaamaan lähes koko helmikuun ilman kahta tähtipelaajaa. Teemu Rannikko ja Brandon Taylor palasivat sairastuvalta kehiin helmikuun 13. päivä, mikä tuo huomattavasti lisätehoa salolaisille.

Korihaiden uusi valmentaja Pedro Monteiro oli ensimmäistä kertaa ohjaksissa, kun haiparvi viimeksi kohtasi Vilppaan. Silloin nautiskeltiin Pohitullissa hyökkäyksen riemujuhlaa ja Vilpas oli todella tiukoilla. Peli päättyi sarjakärjelle niukasti 103-104.

Ukilaisten vahvuudesta on varmuudella poissa Emil Djeen. Pieniä vammoja on muutamalla pelaajalla ja pelaava jenkkinelikko on vielä kysymysmerkki.