Tauolta tähtien kimppuun

26.02.2020

Tauolta tähtien kimppuun

Maajoukkuetauolta palataan haastamaan sarjaykköstä. Kuva: Vilma Sappinen

Pitkään on treenailtu ja pureskeltu kynsiä, mutta nyt saa taas laittaa pelipaidan päälle. Tauon tuomia vieroitusoireita on lievittänyt Susijengin otteiden seuraaminen ja tuttuja jätkiä maajoukkuepaidasta on heti vastassa, kun Seagulls liihottelee Pohitulliin keskiviikkona.

Tuukka Kotti, Shawn Huff ja Antti Kanervo pääsivät sunnuntaina Sveitsissä tuulettelemaan upeaa maajoukkueen voittoa, joka tuli sisukkaan esityksen päätteeksi. Samat herrat ovat isossa roolissa seurajoukkueessa, joka tavoittelee tosissaan Suomen mestaruutta. Haiparven tehtävä on huikean hankala, sillä lokkiparvella on ikävän vähän heikkouksia.

Stadilaisten ykköspyssy on ollut Elijah Stewart, joka on 18,7 pisteen keskiarvolla pistetilaston seitsemäs. Muut eivät sitten pisteillä leveile. Tämä yksinkertaisesti siitä syystä, että pinnat jakautuvat laajassa materiaalissa niin monelle miehelle.

Yksi mies on nyt nostettava parrasvaloihin. Tänä vuonna 39 vuotta täyttävä Timo Heinonen nauttii täysin rinnoin pelaamisesta ja konkari on sarjan kolmanneksi tarkin kolmostykki. Juuri ennen taukoa syntyi kauden ennätyspisteet (21) ja kaikki viisi kolmosyritystä putosivat alaspäin. Heinonen on nyt jo kirjauttanut itsensä moneen kaikkien aikojen listaan ja tällä menolla hilaa itseään vielä korkeammalle.

Kupletin juoni häntäpäässä ei ole muuttunut. Korihait on edelleen kaksi voittoa Lapuaa perässä ja vimmatusti yritetään vielä saavuttaa Kobrat. Ei muuta kuin ennakkoluulottomasti isomman kanssa samalle Poharin tatamille ja pisteitä hakemaan.

Pallo nousee Uusikaupunki Areenan keskiviikkoillassa tuttuun tapaan klo 18.30.