Tilastoja kaunistelemaan Nokialle lauantaina

10.03.2017

Tilastoja kaunistelemaan Nokialle lauantaina

Haiparvi matkaa lauantaina Nokialle taistelemaan. Kuva: Mainostoimisto Grafesko

Nokialla hallitaan jotain sellaista, mikä Uudessakaupungissa ei tällä sesongilla ole ollut hanskassa. Nimittäin tiukkojen Korisliigapelien kääntäminen voitoksi. BC Nokia on voittanut peräti seitsemän peliä pienellä marginaalilla ja vaivaisen yhden pinnan voittoja on kaksi viimeisestä neljästä runkosarjapelistä. Tämä tilastoknoppi tuli saatettua julkisuuteen juuri nyt siitä syystä, että Nokiallehan haiparvi uiskentelee lauantaina.

Nokialaisten vahvuus on tasaisuus. Kun peli kulkee, vaara vaanii monelta suunnalta. Kesken kauden tulleet Javier Duren ja kokenut kanukkilaituri Sefton Barrett ovat nousseet suureen rooliin. Hiihtäjien paremmin tuntema ”pöljä päivä” voi silti iskeä myös Eldar Skamoon, Papa Diaan tai vaikka viimeksi Nokialla Marcus Vanin pimentäneeseen Daniel Dolenciin.

Kolme viimeistä kotipeliään nimiinsä vienyt näätälauma on Korihaiden tavoin häntäpäässä pelitilanneheittojen tarkkuuksissa, mutta vapariviivalle ei joukkueita kannata päästää. BC Nokia on tällä hetkellä sarjan tarkin vapareissa ja petokala on jaetulla kakkospaikalla.

Korihait lähtee hakemaan toista onnistunutta kamppailua Pirkanmaalle. Vihdoin ja viimein vierastilinsä aukaissut haiparvi taisi suututtaa Pyrinnön oikein kunnolla. Kotitappiosta vimmastunut manselaispoppoo väänsi keskiviikkona Pyynikillä Katajan täysin solmuun (94-69).

Ensimmäinen Korihaiden ja BC Nokian välinen koitos ratkesi vasta viimeisillä sekunneilla, mutta kaksi viimeisintä on ollut totaalista Nokian hallintaa. Korihait on kahdesti jäänyt vain 54 pisteeseen, mikä on pienin pinnamäärä yhdessä pelissä koko kaudella Korisliigassa. Ei muuta kuin tilastoja kaunistelemaan, mars mars!