Toinen finaaliottelu keskiviikkona Forssassa

12.04.2016

Toinen finaaliottelu keskiviikkona Forssassa

Lauantaina alkaneet divarifinaalit jatkuvat keskiviikkona Forssassa toisella osaottelulla, kun FoKoPo isännöi Korihaita kello 18.30 alkavassa ottelussa. Korihait vei ensimmäisen ottelun nimiinsä lukemin 91-83, joten se johtaa voitoin 1-0, kun mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

Reggie Bratton ja Remon Nelson kävivät tiukkaa vääntöä molemmissa kenttäpäädyissä (FotoMika).

Reggie Bratton ja Remon Nelson kävivät tiukkaa vääntöä molemmissa kenttäpäädyissä (FotoMika).

Ensimmäinen ottelu oli tasainen kamppailu, vaikka Korihait hankkiutuikin toisella neljänneksellä 12 pisteen johtoasemaan. FoKoPo tuli kuitenkin hetkessä 30 pistettä heittäneen Remon Nelsonin johdolla takaisin peliin mukaan ja meni puolestaan kolmannen neljänneksen alussa kolmen pisteen johtoon. Ottelun loppupuolella kotijoukkueen kapteeni Mikko Jalonen otti puolestaan ohjat käsiinsä ja käänsi ottelun väkisin Korihaille. Viimeisillä minuuteilla FoKoPo pakotti Korihait vielä vapariviivalle, josta kotijoukkue missasi peräti seitsemän heittoa putkeen. Kotijoukkueen onneksi myöskään FoKoPo ei onnistunut tuossa vaiheessa koritehtailussa ja näin arvokas avausvoitto kirjattiin Korihaille lopulta kahdeksan pisteen erolla.

Ratkaisuhetkillä Korihaiden riveistä nousi esiin eritoten 32 pistettä pussittanut Mikko Jalonen, sekä kovia koreja jälleen vääntänyt Reggie Bratton (20 p) ja levypallotaistelua hallinnut Marcus Van (10p ja 18 lp). Vesa-Pekka Laine piti sarjan korikunkku Remon Nelsonin alussa hyvin pihdeissään, mutta nopeaan tahtiin tulleet kolme virhettä pakottivat Laineen vaihtopenkille ja samalla Nelson pääsi vauhtiin. Yksi valmentaja Jarno Nikulan kehuista osakseen saanut pelaaja oli myös Mikael Herbert (7/7), joka taisteli jälleen uhrautuvasti korin alla.

Takamiesten taistossa 32 pisteellään voiton vienyt Mikko Jalonen valittiin Korihaiden parhaaksi pelaajaksi, kun puolestaan kaksi pistettä vähemmän pussittanut Nelson oli vierasjoukkueen paras pelaaja. Kovilla henkilökohtaisilla suorituksillaan ottelun ratkaissut Jalonen oli ratkaisuhetkillä huomattavasti virkaveljeään tehokkaampi, sillä viimeisen neljänneksen aikana Nelson onnistui heittämään kahdella kolmosellaan kuusi pistettä, mutta samalla hän missasi myös kuusi pelitilanneheittoa. Jalonen puolestaan pussitti viimeisellä kympillä 12 pistettä ja heitti vain yhden pelitilanneheiton ohi.

”Vesku (Laine) onnistui alussa ennen virhevaikeuksiaan puolustamaan Nelsonia hyvin, mutta sen jälkeen hän pääsi hieman irti”, kehaisi Mikko Jalonen sekä Vesa-Pekka Lainetta että Remon Nelsonia. ”Noin kovaa kaveria ei kukaan saa yksin pysäytettyä, mutta onnistuimme kuitenkin joukkueena puolustamaan muut pelaajat pois korinteosta ja se oli voiton avain”, päätti Jalonen.

”Homma oli ihan kohtalaisesta koko ajan hanskassa, mutta Nelson toi kuitenkin Forssan takaisin peliin”, kertoi puolestaan Korihaiden valmentaja Jarno Nikula.

”Ottelun yksi ratkaiseva tekijä oli levypallopeli, jonka hävisimme 55-37”, analysoi tappion syitä vierasjoukkueen valmentaja Joonas Iisalo.

Iisalon mainitsema levypallopeli nousikin ottelussa erittäin suureen rooliin, sillä FoKoPo oli itseasiassa tehokkaampi joukkue hyökkäyspäässä, jossa se teki enemmän pisteitä per pallonhallinta kuin Korihait. Korihait puolestaan sai monta uusintayritystä korintekoon, kun se haki viidestäkymmenestä ohiheitoistaan peräti 23 hyökkäyslevypalloa, jolloin forssalaisille jäi vain 27 puolustuslevypalloa, eikä se päässyt näin ollen käyttämään nopeita hyökkäyksiä edukseen. Levypallopelin ohella Korihait hallitsi korinalustoja myös tehtailemalla kahdenpisteen heitoilla 22 pistettä FoKoPo:a enemmän.

Onko FoKoPo keksinyt lääkkeet Korihaiden vahvaan levypallopeliin nähdään siis keskiviikkona Forssan Feeniksissä kello 18.30 alkaen. Tunnelmaa ottelusta ei varmasti tule puuttuumaan, sillä Uudestakaupungista on lähdössä paikanpäälle bussilastillinen äänekkäitä Korihait-faneja. Ottelua voi seurata myös Korihaiden sosiaalisen median kanavilta ja suorana lähetyksenä osoitteesta www.fanseat.com tai ravintola Kirstan valkokankaalta. Voittamalla ottelun Korihait saisi ottelusarjan katkaisumahdollisuuden perjantain kotiotteluun ja vastaavasti FoKoPo:n voittaessa otteluita jatketaan vielä ensi viikolla Forssassa.