Tommi Lehtonen Biddy-joukkueen mukana Espanjaan

15.02.2017

Tommi Lehtonen Biddy-joukkueen mukana Espanjaan

Korihaissa C-poikia edustava uusikaupunkilainen Tommi Lehtonen on valittu Biddy Basket ry:n joukkueen mukaan Espanjassa pelattavaan turnaukseen. Vuosi sitten Yhdysvalloissa, Kansas Cityssa Biddy-leirityksessä mukana olleista kahdesta joukkueesta valittiin Espanjan turnaukseen mukaan 12 pelaajaa, jotka starttaavat reissuun huomenna torstaina 16.2. Uusikaupunkilaisista karsinnoissa oli mukana myös Aamos Nikula, joka pääsi varasijalle.

Kun viimeksi Amerikan reissulla mukana olivat vielä poikien vanhemmat, Espanjaan tulevalla viikolla 14 vuotta täyttävä Tommi lähtee joukkueen mukana yksin.

– Vähän jännittää, ei paljon, nuorukainen hymähtää.

Vuoden takaista leiriä Tommi pitää huikeana kokemuksena ja opin paikkana. Kun lähtee suht pienistä Suomen piireistä muualle pelaamaan, näkee, millainen taso junioriurheilussa on maailman toisella puolella.

– Oli siellä tosi kovia porukoita. Yksi matsi hävittiin ihan pystyyn 11-vuotiaille, Tommi muistelee.

Tulevassa turnauksessa vastaan asettuu espanjalaisia huippujoukkueita, joten töitä saa pelikentällä voiton eteen varmasti paiskia. Tosin työntekoon Tommi on tottunutkin. Kolmen joukkuetreenin lisäksi hän harjoittelee viikoittain runsaasti omaehtoisesti ja palloa nakkaillaan pihalla, satoi sitten räntää tai ei. Kesäisin Tommi panostaa yleisurheiluun.

– On mulla tavoitteet aika korkealla. Yläasteen jälkeen ehkä urheilulukioon ja siitä sitten eteenpäin. Korista haluan pelata ja mielellään tietty jossain hyvässä joukkueessa, Tommi virnistää.

Korihait onnittelee Tommia huikeasta saavutuksesta ja toivottaa tsemppiä ja hyvää pelimatkaa!

Biddy Basketball on Yhdysvalloissa toimiva järjestö, jonka johtoajatuksena on opettaa koripallon perustekniikoita ja oikeanlaista asennetta lapsille alusta alkaen perusteellisesti, jo ennen varsinaiseen kilpaurheiluikään siirtymistä. Suomessa toiminnasta vastaa Biddy Basket ry, joka vie vuosittain nuoret pelaamaan rapakon taakse. Nykyisistä maajoukkuemiehistä Biddy-turnaukseen on aikanaan valittu mm. Petteri Koponen ja Tuukka Kotti.