Treenaaminen seis ja näätälauma kylään

13.12.2018

Treenaaminen seis ja näätälauma kylään

Korihait palaa maaottelutauolta parketille Pohitullissa perjantaina pelintekijä Mario Edwardsin johdolla. Kuva: Vilma Sappinen

Kunnollinen loma koko joukkueelle ja sen jälkeen pari viikkoa harjoittelua. Siinä on ollut petokalan ohjelma marraskuun lopulta tähän päivään. Nyt siihen saadaan odotettu muutos. Etsitäänpäs pelikamat ja pistetään matsit käyntiin. Perjantai-illan ratoksi saadaan vieraita Nokialta.

Petokalan harjoituksissa on painopiste ollut vahvasti toisessa päädyssä.

-Puolustusta ollaan treenattu melkein koko tämä aika. Tauko teki todella hyvää meille kaikille, haikippari Marius Van Andringa kertoi.

Korihait saa vastaansa joukkueen, joka on edennyt vuoristorataa syyskauden. BC Nokian startti oli irtonainen, mutta kokoonpanomuutokset ja loukkaantumiset sekoittivat rytmin ja tukkaan tuli viisi kertaa putkeen. Keskiviikkona näätälauma teki ryhtiliikkeen ja järjesti pienen yllätyksen kaatamalla Kouvot 85-90 vieraskentällä.

Nokia päätti ensin vaihtaa pelintekijän ja pestasi vain 180-senttisen Jonathan Hudsonin, jonka debyyttipelissä puolestaan Malcolm Bernardin akillisjänne sanoi sopimuksensa irti. Ei muuta kuin uudelleen jenkkikaupoille ja Juan Davis jr teki ensiesiintymisensä Kouvot-pelissä.

Joukkueen sisäpeli on rautaa ja siinä piilee todennäköisesti perjantain ratkaisu. Dragan Labovic, Sean O’Mara ja Daniel Dolenc ovat äijiä, jotka hädin tuskin mahtuvat Poharin ovista sisään. Stephon Jelks, Brandon Conley ja Mika Nuolivirta joutuvat hurjaan testiin korin läheisyydessä.

BC Nokia on sarjassa viidentensä seitsemällä voitolla ja kahdeksalla tappiolla. Korihaiden saldo on kolme voittoa ja kymmenen tappiota. Ukilaiset ovat ottaneet käkättimeen viisi kertaa putkeen. Perjantaina olisi oikea hetki kaunistella tilastoja.

Nokialaisten paidassa paluun Poharille tekee Teemu Sulonen, joka viskoi palloa pussiin viime kaudella Korihaiden riveissä. Sulosen pistekeskiarvo on 6,2 tähän mennessä.

Pallo lentää ilmaan kello 18.30.