Troyn kaikkien aikojen pistemies Wesley Person Jr. tuo haiparveen korintekovoimaa

21.08.2023

Troyn kaikkien aikojen pistemies Wesley Person Jr. tuo haiparveen korintekovoimaa

Uudenkaupungin Korihaiden kolmas ulkomaalaisvahvistus on yhdysvaltalainen 28-vuotias takamies Wesley Person Jr. 191-senttinen Person Jr. aloittaa Uudessakaupungissa viidennen ammattilaiskautensa ja hän saapuu Suomeen Unkarin pääsarjasta.

– Wesley on luontainen skoraaja, joka on erinomainen heittäjä paikaltaan sekä kuljetuksesta. Lisäksi hän on vahva korille ajaja. Hänen nopeutensa ja aggressiivisuutensa tekee hänestä vaarallisen pelaajan sekä transition-tilanteissa että puolen kentän hyökkäyksissä, päävalmentaja Darko Mihajlovic kuvailee.

Brantleyn kaupungista Alabamasta kotoisin oleva Person Jr. vietti vuosina 2014–18 neljä menestyksekästä kautta Troyn yliopistossa. 130 yliopisto-ottelun aikana Person Jr. heitti keskimäärin 15,9 pistettä ja 2,9 levypalloa ottelua kohden kolmen pisteen heittojen upotessa 38 prosenttisesti. Jokaisella kaudella hän oli joukkueensa pistetilaston ykkönen tai kakkonen.

Neljän kauden jälkeen Person Jr. nousi Troyn yliopiston kaikkien aikojen eniten pisteitä tehneeksi pelaajaksi 2 063 pisteellä. Yliopiston kaikkien aikojen tilastoissa Person Jr. on ykkönen pelatuissa minuuteissa, pelitilanneheittoyrityksissä, heitetyissä sekä onnistuneissa kolmen pisteen heitoissa ja heitetyissä sekä onnistuneissa vapaaheitoissa.

Yliopistouransa aikana Person Jr. palkittiin lukuisilla palkinnoilla. Konferenssinsa kakkostähdistöjoukkueeseen hänet valittiin kerran (2016) ja kolmostähdistöön kolmesti (2015, 2017 ja 2018). Lisäksi palkintokaapista löytyy konferenssin vuoden tulokas -palkinto (2015), konferenssiturnauksen MVP-pysti (2017) sekä Yhdysvaltojen yliopistovalmentajien järjestön NABC:n valinta alueelliseen kakkostähdistöön (2016).

Ammattilaisura alkoi syksyllä 2018 Italian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, jossa hän pelasi Roseto Sharksin joukkueessa 35 ottelua tehden keskimäärin 17 pistettä, 2,4 levypalloa ja 1,5 syöttöä per peli. Kaukoheitot osuivat 38 prosentin tarkkuudella.

Italiakauden jälkeen Person Jr. varattiin syksyllä 2019 NBA:n kehitysliigaan toisella kierroksella Maine Red Clawsiin. Hänet kuitenkin pudotettiin lopullisesta joukkueesta viimeisten pelaajien joukossa ennen kauden alkua. Ura jatkui Unkarissa, mutta loukkaantumisen sekä koronaviruspandemian johdosta ottelut jäivät vain muutamaan otteluun.

Kausi 2021–22 vierähti Isossa-Britanniassa jälleen isolla vastuulla, sillä 24 ottelussa 31 minuutin peliajalla Person Jr. upotti 15,5 pistettä kaukoheittojen upotessa peräti 43 prosentin tarkkuudella. Viime kaudeksi hän palasi takaisin Unkariin, jossa Szedeakin joukkueessa otteluita kertyi 35 (11 aloitusviisikossa) ja pisteitä 11,4.

– Hän on urallaan pelannut hyvissä sarjoissa ja tottunut olemaan isossa roolissa. Viime kaudella hän pelasi mielestäni hieman vääränlaisessa roolissa vahvuuksiinsa nähden, joten yritämme tällä kaudella laittaa hänet oikeisiin tilanteisiin, jotta voimme maksimoida hänen taitonsa, Mihajlovic taustoittaa.

Person Jr. on osa todellista koripallosukua, sillä hänen isänsä Wesley Person Sr. pelasi yli 700 ottelua NBA:ssa ja voitti kaksi maailmanmestaruutta USA:n nuorten maajoukkueissa. Setä Chuck Person pelasi puolestaan lähes 1 000 NBA-matsia ja voitti vuonna 1987 NBA:n vuoden tulokkaan palkinnon. Valmentajana Chuck oli voittamassa NBA-mestaruutta 2010 Los Angeles Lakersin valmennusjohdossa.

Korihailla on Personin ohella ensi kautta koskevat sopimukset Bojan Sarcevicin, Joni Herralan, Mikael Aallon, Thomas Vehmasen, Valtteri Pihlajamäen, Akseli Arvosen, Viljami Arvosen, Travis Jocelynin ja Javion Ogunyemin kanssa. Neljännen ulkomaalaisvahvistuksen neuvottelut ovat loppusuoralla ja toivon mukaan uusia uutisia voidaan julkaista loppuviikolla.

 

Wesley Person Jr.
Syntymävuosi: 1995
Pituus: 191 cm
Pelipaikka: takamies (2)
Kasvattajaseura: Troy (USA)
Aiemmat seurat ammattilaisena: Roseto Sharks (Italia), Egis Körmend (Unkari), Newcastle Eagles (Iso-Britannia) ja Naturtex-SZTE-Szedeak (Unkari)