Tunteikas kotiottelu kääntyi Nokialle – Marcus Van sairaalaan

2.11.2016

Tunteikas kotiottelu kääntyi Nokialle – Marcus Van sairaalaan

Harvapa tiesi, kuinka suuritunteinen ottelu Pohitullin palloiluhallissa tultaisiin keskiviikkoiltana kokemaan. Vieraaksi saapunut BC Nokia piti haipaitoja ensimmäisellä puoliajalla lähinnä pilkkanaan ja näytti jälleen kerran, kuinka kovaa Korisliigassa pelataan. Puoliajalla Korihai-koppiin marssi porukka, joka oli vierasjoukkuetta jo 21 pistettä jäljessä. Taululla seisoi lukemat 36-57.

Haivalmentaja Jarno Nikula ei suostunut pelin jälkeen paljastamaan, kuinka suojattejaan kopissa puoliajalla ohjeisti, mutta jotain tehokasta tauolla tapahtui. Kapteeni Mikko Jalonen päätti ottaa ohjat käsiinsä, tälläsi neljä kakkosta peräkkäin ja pakotti BC Nokian aikalisälle. Myös erityisesti Panu Peltokankaan ja Vesa-Pekka Laineen tuoreiden jalkojen ansiosta viimeiselle tauolle lähdettiin enää kuuden pinnan takaa-ajoasemasta.

Ottelun viimeinen jakso toi mukanaan ikävimmän mahdollisen yllätyksen, kun kotijoukkueen luottopelaaja ja korinalusjyrä Marcus Van tuli levyritilanteesta todella pahasti kasvoilleen alas parkettiin. Ottelu keskeytettiin ja Van toimitettiin pitkältä tuntuvan odotuksen jälkeen ambulanssilla sairaalahoitoon. Ensimmäisten sairaalasta tihkuneiden tietojen mukaan kyseessä olisi kova aivotärähdys, eikä kyse olisi vakavammasta. 

koris_1300

Marcus Van loukkaantui pahan näköisesti keskiviikon ottelussa BC Nokiaa vastaan. Alustavien tietojen mukaan kyse ei ole kovin vakavasta vammasta. 

Sisuuntunut haiparvi jatkoi voiton metsästystä aivan pelin loppusekunneille saakka, kuten viimeisimmissä peleissä on tavaksi tullut. Mikko Jalonen nosti vielä neljä sekuntia ennen loppua korin alta lukemat tasoihin ja Pohitullin yleisö oli jälleen revetä liitoksistaan. Nokialaisten aikalisän jälkeen korin alla jyräävä Papa Dia onnistui saamaan pallon, karistamaan puolustajansa ja donkkasi näätien voittolukemiksi 87-89.

Kapteeni Jalonen piti kotijoukkueen aloituspuoliskoa luokattoman huonona.

– Nokia pelasi hyvin, mutta me pelattiin vastaavasti aivan surkeasti. Toisella puolikkaalla yksinkertaistettiin peliä ja saatiin juonesta kiinni, mutta nostaisin esille tässä myös kolmoset 1/20 ja itselläkin 0/5. Olishan niistä jonkun voinu pistää vaikka sisällekin, Jalonen manaili.

Myöskään Papa Dian voittodonkin puolustamisesta Jalonen ei antanut omilleen irtopisteitä.

– Se viimeinen puolustus meiltä meni ihan seinille, ei tuollaista saa tulla. Jos kaveri menee itsestä ohi, sitten lyödään vaikka niin paljon näpeille, että se heittää ne pisteet vapariviivalta, mutta ei tuossa tilanteessa saa antaa tilaa lay upille.

Jarno Nikula harmitteli myös pelin huonoa alkua.

– Eka puoliaika oli aivan katastrofaalinen. Jokainen ymmärtää, että jos kaverille annetaan 21 pisteen kaula, sen kurominen vie valtavasti energiaa, Nikula puhisi.

– Mutta tämä on koripalloa ja jälleen yksi oppitunti meille. Tosin ei tässä nyt hirveästi enää pitäisi tarvita opetella, miten peliin tullaan.

Nyt Korihait vetäytyy hetkeksi harjoittelemaan ja pelit jatkuvat jälleen reilun viikon kuluttua, perjantaina 11.11. klo 18.30 Kouvolan Kouvojen vieraana.

Marcus Vanin tilanteesta tiedotamme lisää heti, kun saamme siitä tarkempaa tietoa.