Ura Basket vastaan uudelleen – ”Kaikki sovitut asiat pitää tehdä paremmin”

18.09.2017

Ura Basket vastaan uudelleen – ”Kaikki sovitut asiat pitää tehdä paremmin”

Chaz Williams liiteli korkealla lauantain esiottelussa Uraa vastaan. Uusinta mitellään tiistaina. Kuva: Mainostoimisto Grafesko/Ella Jalava

Viimeinen harjoitusottelu ennen Korisliigan alkua. Vastustajana Ura Basket toistamiseen, ajankohtana tiistai ja paikkana nyt Littoisten monitoimihalli. Korihait ei häikäissyt kotiavauksessa, vaikka toisella puoliajalla nähtiin jo hyviä elementtejä.

Kakkosluotsi Petri Helminen haluaakin nähdä sovittujen asioiden petraantuvan.

-Mitään uutta ei oteta mukaan. Sovitut asiat pitää tehdä paremmin. Meillä on paljon ongelmia puolustuksen kommunikaatiossa ja aggressiivisuutta kaivataan. Vastustajan peliin emme kiinnitä huomiota, nyt tavoite on ehjät 40 minuuttia, Helminen kaavaili.

Ura Basket pärjäsi hämmästyttävän hyvin, vaikka kaksi ratkaisupelaajaa (Pyry Rainamaa ja Aleksi Akpaso) olivat telakalla. Helminen toivoikin, että Uralla olisi enemmän jätkiä terveenä tiistain kamppailussa. Liigakokemuksen omaavien jätkien kanssa kamppaileminen antaisi enemmän suuntaa haiparven kannalta.

Joukkueen ainoa jenkki Brian Moultrie pussitti 26 pinnaa ja pystyi yksinään pitämään omiaan pystyssä korin läheisyydessä.

-Ei yksi amerikkalainen voi noin paljon riehua korin alla meitä vastaan. Siihen on myös saatava ryhtiä, Helminen tukisti.

Pelinopeutta Korihait ei tietoisesti lisännyt liikaa avausmatsissa. Joukkue haluaa hyökätä viidellä viittä vastaan saadakseen pelituntumaa tähänkin osa-alueeseen.

-Pyritään nyt juoksemaan hieman enemmän, mutta tarkoituksella lähdetään välillä hitaammin ylös, Helminen selvitti.

Tiistain jälkeen alkaa tasan viikon mittainen valmistautumisjakso. Sarja-avauksessa petokala kohtaa Espoo Unitedin vieraskentällä.

Tiistain Ura-ottelu näkyy suorana Fanseat-suoratoistopalvelusta klo 18.15 alkaen.