Uudenlaista paikallispeliä pukkaa

1.11.2018

Uudenlaista paikallispeliä pukkaa

Petokala saa perjantaina vastaansa Ura Basketin, ensimmäistä kertaa Korisliigassa. Kuva: Vilma Sappinen

Kaarinan Ura on uusikaupunkilaisittain katseltuna se vastustaja, joka kohdataan usein harjoitusmatseissa ennen kauden alkua. Siihen tulee nyt muutos. Nyt otetaan mittaa ensimmäistä kertaa sarjakoitoksessa. Kun Ura Basket sattuu olemaan Turun kupeesta Kaarinasta, niin voidaan puhua paikallismatsista.

Sarjanousijan kulku syksyllä ei ole ollut ruusuinen. BC Nokiasta siirtynyt kokenut kehäkettu Eldar Skamo loukkaantui treenipelissä, eikä ole päässyt vielä tositoimiin uudessa joukkueessa. Lisäksi jenkki Stephen Croone on telakalla. Nopealiikkeisen Croonen tilalle värvättiin kova nimi, kun Salon Vilppaassa hurjaa jälkeä viime kaudella tehnyt Johnathan Jordan otti pestin Uran paidasta vastaan. Tosin Jordan ei ole vielä perjantai-illan kamppailussa mukana.

Joukkueen runko koostuu jo divarissa joukkueen mukana tahkonneista jätkistä. Meille tunnetuin heistä on Pyry Rainamaa, joka kirmasi Korihaiden takakentällä ennen seuran divariin tippumista.

Ylivoimaisesti seuratuin peluri Kristian Palotien valmentamassa joukkueessa on Fiifi Aidoo. HBA-Märskyn riveissä divarissa kolme vuotta sitten Poharillakin vieraillut Aidoo palasi Suomeen yliopistosarjoista ja odotukset tästä taiturista ovat todella korkealla. Susijengissä jo debytoinut Aidoo kantaa suurta vastuuta Ura Basketin pelin rakentelusta.

Aidoon passeista on eniten nauttinut Malik Dime. Jättimäinen jenkki menee omissa korkeuksissaan ja on säkittänyt 15,5 pinnaa per peli. Dimen urheilullisuudesta suurin todiste on torjuntatilasto. Mies on täysin ylivoimainen tässä statistiikassa. Dimella on kasassa jo 17 torjuntaa, kun tilastokakkosella on kasassa vasta kahdeksan.

Ura Basketin historian ensimmäinen sarjavoitto Korisliigassa irtosi Kotkasta hurjin 65-91 luvuin. Muut viisi matsia ovat päättyneet tappioon.

Perjantai-illan paikallispeli starttaa perinteiseen tapaan kello 18.30.