Uusi yritys, nyt Kouvolaan

22.03.2019

Uusi yritys, nyt Kouvolaan

Vierasturneella on tänään vuorossa Kouvola ja Kouvot. Kuva: Päivi Sappinen

Ei siinä kauaa ehditty kotona homehtumaan. Puhtaat kalsarit kassiin ja taas mennään. Suunta ei ole ihan niin ylös kuin keskiviikkona, mutta Suomen halki painellaan useamman sadan kilometriä. Ja sitten ollaan Kouvolassa, Mansikka-Ahon urheiluhallilla.

Kouvot oli viimeksi Uudessakaupungissa tiukoilla, mutta väänsi väkisin jatkoaikavoiton. Tämän jälkeen joukkueessa on tapahtunut melko suuri muutos. Korin alle värvättiin 119 kiloa lisää massaa, kun Thomas Gipson III parkkeerasi turvaamaan Kouvojen korinalustaa. Tämän siirtolohkareen kanssa Korihailla on varmasti isoja haasteita, kun pisteistä painitaan perjantai-iltana.

Kouvojen peleissä pisteitä on tehty reippaasti molempiin päihin ja voittoja tulee satunnaisesti kotona tai vieraissa. Joukkue on nyt kuudentena ja KTP:n ohittaminen on realistista. Katajan edelle meneminen vaatisi jo joensuulaisten romahdusta. Viitospaikka on siis runkosarjassa haarukassa.

Gipsonin hankinta on vapauttanut Brian Asburyn kauemmas korista ja tekemään miehelle ominaisempaa hommaa. Taitava Asbury onkin sarjan pistetilaston kakkonen. Mainittava on myös ikinuori, 37-vuotias Ville Kaunisto joka on edelleen arvokas mies joukkueelleen.

Kouvola on kuulunut niihin paikkakuntiin, josta harvemmin pinnoja haetaan. Joensuussa Korihait oli vahvasti pelissä koko avauspuolikkaan, mutta nyt tavoitteena on pysyä kyydissä täydet 40 minuuttia. Yksi avainseikka on virheiden määrä, joka on viime peleissä ollut erittäin korkea.