Uusien koutsien kohtaaminen

13.03.2019

Uusien koutsien kohtaaminen

Kuinka petokala saa pidettyä aisoissa BC Nokian Dragan Labovicin ja Sean O’Maran, se nähdään keskiviikkoiltana Uusikaupunki Areenalla. Kuva: Vilma Sappinen

Tammikuun 23. päivä Damion Dantzlerin käskyttämä Korihait paini sarjapinnoista Ville Tuomisen johtaman BC Nokian kotikentällä. Keskiviikkona samat joukkueet kohtaavat, mutta kentän laidalla ovat miehet vaihtuneet. Pedro Monteiron kuviot saavat vastaan Tero Vasellin pelikirjan.

Näätälauma on ollut ukilaisille viheliäinen vastustaja. Tammikuussa Nokialta irtosi yllätysvoitto, mutta sitä edellinen olikin kolmen vuoden takaa divarifinaaleista. Keskinäisten pelien tappioita tuli 11 putkeen, ennen kuin Nokia poistui kentältä häviäjän roolissa.

BC Nokia purjehti alkukauden myötätuulessa, kunnes säätila alkoi oikutella. Kesken vaikeuksien myös Tuominen sai lähteä ja Vasell tarttui ruoriin. 11 pelin aikana tilille pamahti vain yksi voitto, ennen kuin perjantaina Joensuussa viimeisen jakson heittosirkus ratkaisi voiton Nokialle. Tappioputki lopetti joukkueen haaveet kotiedusta, nyt nokialaisten prioriteetti on varmistaa pudotuspelipaikka.

Alkukaudella isot tornit Dragan Labovic ja Sean O’Mara kylvivät kauhua vastustajan leireissä, mutta tahti on sittemmin hieman hiipunut. Ukilaisille hyvin tuttu Aapeli Alanen pelaa hienoa kautta, paljon vastuuta on saanut myös viime kauden haipeluri Teemu Sulonen.

Korihait palaa nälkäisenä kotikentälle ja valmentaja Monteiron korostama peli-ilme on nyt pääosassa. Kauden yhdeksännen voiton metsästys alkaa kello 18.30.