Uusilla miehillä avausvoiton hakuun

31.10.2019

Uusilla miehillä avausvoiton hakuun

Ystävykset Henri Ventoniemi ja Shawn Hopkins kohtaavat Uusikaupunki Areenan valojen loisteessa perjantaina. Kuva: Korisliiga

Jotain oli tehtävä ja nyt koetetaan pienillä muodonmuutoksilla saada uusi alku kauteen. Jalen Henry ja Trey Zeigler hyppäävät haikelkkaan ja kokoonpanosta poistui Andre Berry. Henry on perjantaina mukana ja mahdollisesti myös Zeigler, kun petokala hakee avauspinnoja BC Nokian kustannuksella.

Vieraskentillä paremmin tällä sesongilla viihtynyt näätälauma on voittanut kolme viidestä vieraspelistä. Joukkueen ohjelma on tosin alussa vieraspainotteinen. Nokialaisilla selkeitä syömähampaita ei ole, vaan pisteet jakautuvat kohtuullisen tasaisesti. Stacy Davis on ollut ahkerin korisukan kuluttaja 17,3 pisteen keskiarvolla.

Huomiota kannattaa kiinnittää herraan nimeltä Shawn Hopkins. Monet varmasti muistavat huikean kimmoisan isän eli Garcian ja myös poika irtoaa lattiasta komeasti. Amerikasta kotikonnuilleen palannut Hopkins on väläytellyt ajoittain.

Ennusteet eivät tue korijuhlaa, sillä vastakkain ovat kaksi vähiten pisteitä tehnyttä joukkuetta. Myös kahden pisteen heittotarkkuuksissa Korihait ja BC Nokia ovat hännänhuippuina.

Perjantai-illan koitoksessa on kaksi isoa teemaa, jotka onnistuessaan voivat avata haiparven pistetilin. Nostetaan katti pöydälle ja puhutaan menetyksistä. Niitä on tullut lähiaikoina aivan liikaa ja liian helposti. Korihait on noussut selkeäksi menetyskuninkaaksi 15,3 menetyksen keskiarvolla ja sitä yritetään hillitä.

Toinen iso juttu on puolustus. Jos vastustajan kori-iloittelu pysähtyy 80 pinnaan tai jopa alle, niin mahdollisuudet paranevat paljon.

Mitä tekee uudistunut haiparvi? Se nähdään perjantaina.