Uusin opein viikinkilaivan kimppuun

1.02.2019

Uusin opein viikinkilaivan kimppuun

Sarjakärki Vilpas saapuu lauantaina Pohitulliin ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Kuva: Mainostoimisto Grafesko

Haiparvi pyrkii nopeaan liikehdintään kentällä ja joskus sitä tehdään myös toimiston puolella. Nyt aloitetaan uusi aikakausi Pedro Nuno Monteiron johdolla ja se starttaa lauantai-illalla, kun Pohariin lipuu viikinkilaiva Salosta. Vilppaan ensivierailu tällä kaudella on samalla uuden hailuotsin tulikaste.

Ihan helpoimpaan paikkaan ei portugalilaispiiskuri astu. Vilpas on kaksin käsin kiinni runkosarjan voitossa ja samalla kotiedussa pudotuspelien loppuun saakka. Uhkaajat ovat sen verran kaukana, että vain romahdus estää ykköstilan.

Pelin henki on hyvin simppeli. Korihait pyrkii paiskomaan hiekkaa Vilppaan rattaisiin sen minkä ehtii. Mielenkiintoista on nähdä, mitä uutta valmentaja petokalan kuvioihin tuo. Tosin pitää muistaa, että Nuno Monteiro veti ensimmäiset harjoitukset joukkueelle vasta torstaina. Suuria muutoksia on turha odotella.

Vilppaan jenkkinelikko on laadukas ja peliä johtaa kunnioitettavaa 40 vuoden ikää lähestyvä Teemu Rannikko. Taikuri on jälleen syöttötilaston kärjessä ja tekee pinnojakin 11 paunan keskiarvolla. Juho Nenonen, Mikko Koivisto ja Aatu Kivimäki ovat erittäin tasaisia pistetilastossa ja kaikilla keskiarvo on hieman yli yhdeksän pistettä.

Vaikka ollaan sarjataulukon eri päissä, kaksi parasta passien antajaa kohtaavat toisensa. Mario Edwards on syöttötilastossa Rannikkoa lähimpänä ja haastaa nyt tilastokärjen.