Uusiutunut haiparvi Pyrinnön kimppuun

14.11.2017

Uusiutunut haiparvi Pyrinnön kimppuun

Uudistunut Korihait kohtaa Tampereen Pyrinnön keskiviikkona Pohitullissa. Kuva: Mainostoimisto Grafesko

Quinton Chievous ilmestyi maanantai-iltana katselemaan Korihaiden fysiikkatreenejä ja morjenstamaan uusia pelikavereita. Pitkästä aikaa haipoppoolla on täysi jenkkikiintiö. Nyt vielä jännitetään, ehtiikö Chievousin pelilupa ajoissa Uuteenkaupunkiin.

Kenney Funderburkin pelilupa tuli perjantaina ja mies pääsee nyt ensimmäistä kertaa ohjailemaan petokalan peliä. Ukrainassa operoinut Funderburk vaikuttaa kaikin puolin joukkuepelaajalta ensimmäisten harjoitusten perusteella.

Uusiutunut haiparvi saa vastaansa Tampereen Pyrinnön. Pyynikin ylpeys on kymmenestä pelistä poistunut viisi kertaa voittajana ja nopealla laskutoimituksella yhtä monesti myös häviäjänä. Tämä saldo oikeuttaa kuutospaikkaan Korisliigassa.

Sami Toiviaisen suojatit joutuivat syyskuun toiseksi viimeisenä päivänä nöyrtymään Korihaille numeroin 92-89. Toiviainen mainitsi silloin tämän olleen joukkueelle herätys Korisliigatasolle. Nyt nähdään, pelaako Pyrintö erilaista korista kuin puolitoista kuukautta sitten.

Suurin vaara ennakkokaavailuissa tulee isojen miesten puolelta. 31-vuotias Rick Asbury on sarjan kakkonen pisteissä (22,8 avg) ja kuutonen levypalloissa (8,5 avg). Toiviaisen monivuotinen luottomies Devonne Giles tukkii korin alustan ja napsii myös tehokkaasti irtopalloja.

Ikinuori Antero Lehto tekee tasaista työtä pelintekijän tontilla ja syöttöjen ohella säkittää 13,6 pinnaa per peli.

Korihaiden kakkospiiskuri Petri Helminen muistutti uuden tilanteen haasteesta. Nyt ei vedetä taktiikkakirjan viimeisen sivun hienouksia, vaan perustekeminen on keskiössä.

-Hieman yritetään ottaa Pyrinnön tiettyjä vahvuuksia pois, mutta ennen kaikkea keskitytään omaan tekemiseen. Palataan perusasioihin ja yritetään saada uudet jätkät mukaan meidän pelisysteemiin. Nopeaan peliin pyritään edelleen, Helminen tiivisti.

Keskiviikkoillan herkkupala Korihait-Pyrintö kello 18.30 alkaen Uusikaupunki 400-Areenalla.