Vahvistunut Porvoon Tarmo Korihaiden vieraaksi sunnuntaina

14.01.2016

Vahvistunut Porvoon Tarmo Korihaiden vieraaksi sunnuntaina

Divarin kakkospaikalla majaileva Korihait palaa kotiyleisön eteen yli kuukauden tauon jälkeen kun se isännöi sunnuntaina Porvoon Tarmoa. Sarjataulukossa viidenneltä sijalta löytyvä Tarmo on Korihaiden kannalta mielenkiintoinen vastustaja, sillä porvoolaisten riveistä löytyy Pohitullin suosikkipelaaja Nigel Moore, jonka lisäksi joulutauolla joukkueen riveihin liittyi edelliskaudella Korihaita edustanut Sami Ikävalko.

Marcus Van pelaa ensimmäisen kotiottelunsa lähes kahteen kuukauteen (FotoMika).

Marcus Van pelaa ensimmäisen kotiottelunsa lähes kahteen kuukauteen (FotoMika).

Korihait ja Tarmo ovat kohdanneet kahdesti aikaisemmin tällä kaudella ja Korihait on ottanut molemmista peleistä selvän voiton. Lokakuun puolivälissä Pohitullissa Korihait karkasi alussa omille teilleen ja piti loppujen lopuksi vierailijat helpohkosti takanaan ja kotivoitto kirjattiin lukemin 97 – 80. Marraskuussa Porvoossa kotijoukkue johti ottelua muutamaan otteeseen, mutta Korihaiden jenkkien virhevaikeuksien siivittämänä ukilaisten riveistä nousi yllätysratkaisija Valtteri Hyytisen muodossa, joka kymmenellä perättäisellä pisteellään juuri ennen puoliaikaa avitti Korihaiden karkumatkaa. Toisella puoliajalla sitten Mikko Jalonen (28 p) piti huolen, että tästäkin ottelusta kirjattiin Korihaille 17 pisteen voitto, lukemin 89 – 106.

Tarmo on tällä hetkellä sarjassa siis viidennellä sijalla, seitsemällä voitolla ja yhdeksällä tappiolla. Osaltaan Tarmon mollivoittoista alkukautta ovat varjostaneet avainpelaajien loukkaantumiset ja tätä korvaamaan porvoolaiset hankkivat riveihinsä Salon Vilppaassa alkukauden pelanneen Sami Ikävalkon. Seitsemän kauden Korisliigakokemuksen omaava Ikävalko on tähän mennessä ehtinyt pelaaman Tarmon paidassa yhden ottelun, jossa syntyi 20 pistettä ja selvä vierasvoitto tasapisteissä olevasta HoNsUsta. Kolme kautta Korihaita edustaneen Nigel Mooren ohella joukkueessa pelaavat jenkkilaiturit Connor Donaldsson (201 cm) ja Julian Boyd (201 cm). Heistä Boyd on joukkueensa tehokkain pelaaja 22 pisteen ja 10 levypallon keskiarvoin. Donaldssonin keskiarvot ovat 15 pinnaa ja 4 levypalloa. Ennen Ikävalkon tuloa Nigel Moore on joutunut pelaamaan paljon itselleen hieman vieraalla pelinrakentajan paikalla. Monipuolisesti totutusti esiintyneen Mooren tehot ovat olleet 12,6 pistettä, 6,9 levypalloa, 4,4 syöttöä ja 3,7 riistoa ottelua kohden. Suomalaisista Tarmon parhaat pistemiehet ovat viime kaudella A-poikien Suomen mestaruuden Namika Lahdessa voittanut Esko Salonen (9,5 p) ja nuori sentteri Mikael Kauhanen (9,1 p). Tarmon joukkuetta valmentaa entinen maajoukkuepelaaja Esa Mäki-Tulokas

Edellisessä Tarmo-pelissä sivussa ollut Marcus Van on kuntoutunut hyvää vauhtia loppuvuoden sairasteluistaan ja olikin Korihaiden paras pelaaja viime viikon HBA-Märsky ottelussa. Vanin paluun myötä joukkuepeli on myös alkanut loksahdella kohdilleen ja sitä mittaamaan pääseekin seuraavaksi siis Porvoon Tarmo sunnuntaina kello 17 alkavassa ottelussa.