Vajaamiehinen Korihait taipui Järvenpäässä

20.03.2016

Vajaamiehinen Korihait taipui Järvenpäässä

Korihait ja JKS mittelivät merkityksettömän runkosarjan päätöspelin sunnuntaina Järvenpäässä. Tasainen kamppailu kääntyi viimeisten minuuttien aikana kotijoukkueella ja näin JKS otti kauden toisen voittonsa Korihaista lukemin 87-82 (40-41).

James Crowder ja Marcus Van olivat Korihaiden tehomiehet Järvenpäässä (FotoMika).

James Crowder ja Marcus Van olivat Korihaiden tehomiehet Järvenpäässä (FotoMika).

Ottelun lopputuloksella ei ollut sarjasijoitusten kannalta merkitystä ja Korihait olikin päättänyt antaa ansaitun huilipäivän joukkueen kokeneimmalle kaksikolle, Mikko Jaloselle ja Reginald Brattonille. JKS:lta puolestaan puuttui joukkueen paras kotimainen pistenikkari, viidentoista pisteen keskiarvolla pussittava Juuso Kauppinen. JKS käytti alussa Korihaiden vajaamiehisyyden hyväkseen ja juoksi kuudessa minuutissa 12 pisteen johtoon (20-8). Korihait vei kuitenkin erän lopun Nikolai Andersenin kahdella donkilla ja James Crowderin kahdella kolmosella 10-0 ja tauolle lähdettiin kahden pisteen kotijohdossa. Toisen neljänneksen puolivälissä kotijoukkue karkasi taas reilun kymmenen pisteen johtoon, mutta jälleen Korihait tuli uudelleen peliin mukaan. Tällä kertaa koritehtailusta vastasivat omat kasvatit Jaakko Lahti, Mikael Herbert, Eero Lehtonen sekä kaksi sekuntia ennen puoliaikaa vierailijat pisteen taukojohtoon nostanut Marcus Van.

Kolmannen erän alku oli tasaista kamppailua, kunnes erän puolivälin jälkeen kotijoukkue karkasi kahdeksan pisteen karkumatkalle. Kuten kahdesti aikaisemminkin, erän loppu oli jälleen Korihaiden heiniä ja James Crowder tasoitti pelin viimeiseen erään lähdettäessä lukemiin 60-60. Viimeinen neljännes oli kahden edellisen kaltainen ja erän puolivälissä oltiin tasatilanteessa 69-69. Tästä JKS vei reilun parin minuutin jakson lukemin 9-1 ja karkasi kahdeksan pisteen johtoon, kun peliaikaa oli jäljellä vajaat kolme minuuttia. Jälleen kerran Korihait aloitti kovan kirin tullen kori korilta lähemmäksi ja James Crowderin kolmonen 19 sekuntia ennen loppua toi Korihait pisteen päähän. Kotijoukkueen HL Coleman kasvatti vapariviivalta eron kolmeen pisteeseen ja kun Crowderin seuraava kolmonen kolahti rautoihin, pääsi kotijoukkue kuittaamaan loppunumerot vapariviivalta.

Korihaiden tehokkain pelaaja oli 24 pistettä, 14 levypalloa ja seitsemän syöttöä tilastoihin merkkauttanut James Crowder. Toinen tehomies oli Marcus Van joka pussitti 22 pinnaa ja napsi peräti 21 levypalloa. Eero Lehtosen saalis oli 11 pistettä ja Nikolai Andersenin sekä Vesa-Pekka Laineen yhdeksän. Jalosen poissaollessa hyvin peliä pyörittänyt ja kauden toiseksi suurimmat minuuttinsa pelannut Jaakko Lahti pussitti neljä pistettä ja oli Eero Lehtosen kanssa Korihaiden parhaat +-tilastossa. Mikael Herbertin saldo oli kolme pistettä, Akseli Mäkelän kolme levypalloa ja Valtteri Järvenpään yksi levyri. JKS:lta neljä pelaaja pussitti yli 14 pistettä, parhaana Leo Tarjanne (18 p). JKS:n voiton avaimia oli 12 onnistunutta kolmosta, jonka lisäksi he pussittivat 12 pinnaa Korihaita enemmän vapariviivalta. Korihait paikkasi heittoprosenttejaan hakemalla peräti 23 hyökkäyslevypalloa, mutta kärsi myös 16 pallomenetystä JKS:n kahdeksaa vastaan.

Runkosarjan päätyttyä pelit jatkuvat torstaina alkavissa välierissä, joissa kohtaavat Korihait (1.) ja Porvoon Tarmo (4.), sekä FoKoPo (2.) ja JKS (3.).