Välierät jatkuvat sunnuntaina Porvoossa

25.03.2016

Välierät jatkuvat sunnuntaina Porvoossa

Korihait matkaa sunnuntaina Porvooseen hakemaan välieräsarjan toista voittoaan. Ensimmäinen osaottelu käytiin torstaina Pohitullissa ja Korihait oli tahmean alun jälkeen selvästi parempi lukemin 98-81.

Marcus Van pelasi torstaina vatsavaivaisena pienimmät minuutit sitten sarjan avausviikonlopun (kuva Aki Laulajainen).

Marcus Van pelasi torstaina vatsavaivaisena pienimmät minuutit sitten sarjan avausviikonlopun (kuva Aki Laulajainen).

Tarmo johti ensimäistä peli pitkään ottelun alkupuolella, mutta toisen neljänneksen puolivälissä Korihait kuittasi johtoaseman itselleen ja siirtyi samantien selvään johtoon. Toisella puoliajalla johto kasvoi kahteenkymmeneen pisteeseen ja lopulta Korihaille kirjattiin selvä voitto ja ottelusarjan tilanteeksi 1-0. Joukkueiden parhaat pelaajat olivat vähemmän yllättäen Mikko Jalonen (21/4/5s) ja Julian Boyd (35/15), jotka ovat olleet joukkueidensa parhaat pistemiehet myös koko kauden keskinäisissä otteluissa. Jalosen ohella Korihaiden muut tehomiehet olivat jenkkikolmikko Reggie Bratton (20/8), Marcus Van (18/11) ja James Crowder (13/4) sekä kauden kolmannen tupla-tuplansa tehtaillut Mikael Herbert (10/11).

Torstain pelissä Korihait hallitsi korinalustoja voittamalla levypallot lukemin 51-36, jonka ohella Korihait otti peräti 18 hyökkäyspään levypalloa. Kahdenpisteen heitoissa Korihait oli selvästi parempi 59 % – 46%, mutta kolmoset ja vaparit upposivat puolestaan porvoolaisilta paremmin. Korihait kuitenkin kompensoi heikohkoa vaparityöskentelyä hankkiutumalla vapariviivalle huomattavasti Tarmoa useammin, sillä kotijoukkue heitti peräti 36 vaparia, joista upposi 22. Tarmo puolestaan heitti vain 10 vaparia, jotka kaikki upposivat koriin.

Sunnuntaina Korihait lähtee varmasti pysäyttämään Tarmon tehotykkiä Julian Boydia, mutta toisaalta jos itse tekee lähes sata pistettä, niin yksi vastustaja voikin hieman huseerata ja silti joukkuepuolustus pitää kotijoukkueen tarpeeksi pienissä pisteissä. Pientä epävarmuutta Korihaille aiheuttaa varmasti Marcus Vanin vatsavaivat, sillä mies kävi torstaina useaan otteeseen pukukopissa ottelun tuoksinassa. Vanilla oli vastaavanlaisia vatsavaivoja myös viime kauden finaaleissa, joten mistään vakavammasta tai pitkäaikaisesta ongelmasta tuskin on kyse. Sarjan tehokkain pelaaja ei helpolla jätä peliä pelaamatta, eikä varsinkaan tässä vaiheessa kautta, joten sunnuntaina Van varmasti nähdään taas Korihaiden korinaluslukkona.

Sunnuntain otteluun on lähdössä Korihaiden fanibussi. Minibussi, 19-paikkaa, on nyt täynnä ja otamme ilmoittautumisia vastaan varasijoille ja mikäli saamme yhteensä 30 kannattajaa mukaan fanibussiin niin otamme ison bussin ja silloin bussissa on vielä hyvin tilaa.

Seuraava kotiottelu on vuorossa keskiviikkona 30.3. kello 18.30 alkaen. Ennakkolippuja tuohon otteluun voi hankkia Korihaiden toimistolta, Sportiasta, tai yhteispalvelupiste Passarista. Kolmella voitolla pääsee finaaliin, joten keskiviikkona voi olla jo finaalipaikka katkolla.