Välierien avausottelu torstaina Pohitullissa

23.03.2016

Välierien avausottelu torstaina Pohitullissa

Lokakuun alussa alkanut ja 28 ottelua kestänyt 1A-divarin runkosarja on viimein ohi ja Korihait ja Porvoon Tarmo aloittavat välierät torstaina Pohitullissa kello 18.30 alkaen.

Mikko Jalonen ja Julian Boyd ovat olleet joukkueidensa ykköstykit (FotoMika).

Mikko Jalonen ja Julian Boyd ovat olleet joukkueidensa ykköstykit (FotoMika).

Korihait voitti runkosarjan ja sai kotiedun sekä välieriin että mahdollisiin finaaliotteluihin. Välierissä vastaan asettuu runkosarjassa neljänneksi sijoittunut Porvoon Tarmo. Tarmon saldo runkosarjassa oli 14 voittoa ja 14 tappiota, jolla se piti HBA-Märskyn takanaan kahden voiton erolla. Tarmon alkukausi oli loukkaantumisten sävyttämä ja joukkueen peli lähti käyntiin vasta hieman ennen joulutaukoa. Joulukuun alussa Tarmolla oli kasassa vain kolme voittoa kymmenestä ottelusta ja sijoitus sarjan häntäpäässä. Tämän jälkeen joukkue saalisti 18 ottelusta 11 voittoa ja sijoitus nousi samalla pudotuspeliviivan yläpuolelle. Tarmo on Korihaiden ohella ainoa joukkue, joka on kauden alusta lähtien käyttänyt kolmea jenkkiä kokoonpanossaan. Tehokkain jenkeistä on ollut laituri Julian Boyd, joka on tehtaillut 21,2 pinnaa per peli. Erityisen tehokas Boyd on ollut juuri Korihaita vastaan, sillä neljässä keskinäisessä pelissä on syntynyt keskimäärin 29,5 pinnaa. Yleensä vaihtopenkiltä aloittava laituri Connor Donaldsson on pussittanut 14,6 pinnaa ottelua kohden. Tarmon kolmas jenkki on Pohitullin yleisölle erittäin tuttu, kolme kautta Korihaiden riveissä palloillut Nigel Moore. Luotettava sotaratsu  Moore on jälleen pelannut tehokkaan ja monipuolisen kauden ja saaliina 13,7 pistettä, 6,5 levyriä, 4,6 syöttöä ja 3,6 riistoa ottelua kohden. Riistotilastossa Moore oli sarjan ylivoimainen ykkönen ja syötöissä toinen heti Mikko Jalosen jälkeen. Vuoden vaihteessa Tarmo vahvistui myös toisella Korihaille tutulla pelaajalla, kun edelliskaudella Korihaita edustanut Sami Ikävalko siirtyi Salon Vilppaasta Tarmon paitaan. Ikävalko on osoittautunut kovaksi tekijäksi divarissa ja tästä todisteena 20,6 pisteen pistekeskiarvo, joka on suomalaispelaajista toiseksi paras koko sarjassa. Tarmon avausviisikkoon mahtuvat myös kovaotteinen laituri Juho Helenius (5,6 p) ja nuori sentteri Mikael Kauhanen (10 p ja 5 lp). Tarmoa valmentaa entinen Korisliigajyrä ja Susijengipelaaja Esa Mäki-Tulokas.

Korihait ja Tarmo kohtasivat runkosarjassa neljä kertaa ja Korihait kuittasi jokaisesta kamppailusta sarjapisteet itselleen. Lokakuun puolivälissä Pohitullissa Korihait karkasi alussa omille teilleen ja piti loppujen lopuksi vierailijat helpohkosti takanaan ja kotivoitto kirjattiin lukemin 97 – 80. Marraskuussa Porvoossa kotijoukkue johti ottelua muutamaan otteeseen, mutta Korihaiden jenkkien virhevaikeuksien siivittämänä ukilaisten riveistä nousi yllätysratkaisija Valtteri Hyytisen muodossa, joka kymmenellä perättäisellä pisteellään juuri ennen puoliaikaa avitti Korihaiden karkumatkaa. Toisella puoliajalla sitten Mikko Jalonen (28 p) piti huolen, että tästäkin ottelusta kirjattiin Korihaille 17 pisteen voitto, lukemin 89 – 106. Kolmas keskinäinen kohtaaminen käytiin tammikuussa Pohitullissa ja tuolloin Korihait johti ottelua alusta loppuun ja korjasi sarjapisteet ylivoimaisella 112 – 73 voitolla. Helmikuun lopussa käyty neljäs ottelu oli selvästi tasaisin kamppailu. Tuolloin Tarmo oli vielä kolme minuuttia ennen loppua pisteen päässä, kunnes Reggie Bratton ratkaisi ottelun tehtailemalla yhdeksän pinnaa parissa minuutissa ja johdatti Korihait 97 – 102 voittoon.

Parhaat levyrimiehet ja tehokkaimmat pelaajat ovat olleet Marcus Van ja Boyd (FotoMika).

Parhaat levyrimiehet ja tehokkaimmat pelaajat ovat olleet Marcus Van ja Julian Boyd (FotoMika).

Korihaiden ykköspyssy Tarmoa vastaan on ollut 24 pisteen keskiarvolla pussittanut Mikko Jalonen. Levyreissä paras on ollut 15 keskiarvolla Marcus Van ja syöttöjä on eniten jakanut Reggie Bratton (5,3). Keskinäisten pelien vertailussa Korihait otti selkeän voiton Tarmosta kaikilla tilastoitavilla osa-alueilla. Tarmo-peleissä Korihait oli vedossa varsinkin hyökkäyspäässä, sillä se heitti Tarmoa vastaan lähes kymmenen pistettä kausikeskiarvoaan enemmän ja samoin kaikki heittoprosentit olivat kauden parhaat juuri porvoolaisia vastaan. Joukkueiden keskinäinen korisuhde oli 104,6 – 85,3 ja yhtä selkeät voitot Korihait otti muillakin tilastoalueilla, joten Tarmon epätyypillinen, vaihtava match-up puolustus ei selvästikään tehonnut Korihaita vastaan.

Välierien avausottelu Korihaiden ja Porvoon Tarmon välillä käydään Pohitullissa torstaina kello 18.30 alkaen ja ennakkolippuja otteluun voi hankkia Korihaiden toimistolta tai yhteispalvelupiste Passarista. Toinen välierä pelataan Porvoossa sunnuntaina ja kolmas ottelu on jälleen Pohitullissa keskiviikkona 30.3. Kolmella voitolla pääsee finaaleihin, jotka alkavat lauantaina 9.4.