Valtteri Pihlajamäki Korihaiden valmennukseen

3.06.2024

Valtteri Pihlajamäki Korihaiden valmennukseen

Pelaajauransa kuluneeseen kevääseen lopettanut Valtteri Pihlajamäki liittyy Uudenkaupungin Korihaiden valmennusryhmään kaksivuotisella sopimuksella. 27-vuotias Pihlajamäki muodostaa Korisliiga-joukkueen valmennuskaksikon yhdessä päävalmentaja Ivan Ivanovicin kanssa.

Kauhajoelta kotoisin oleva Pihlajamäki pelasi Korisliigassa kymmenen kauden ajan neljässä eri seurassa. Viime kaudella Korihaissa Pihlajamäki esiintyi parketilla kahdeksassa ottelussa.

Päätös peliuran päättämisestä oli kypsynyt mielessä kauden aikana, jolloin ajatukset alkoivat siirtymään hänen peliuran jälkeistä haavetta, eli valmentamista, kohti.

– Olo on todella kiitollinen, että Korihait on antanut minulle mahdollisuuden lähteä toteuttamaan seuraavaa steppiä urallani. En vielä kauden aikana ajatellut tällaisen mahdollisuuden aukeamista, että pääsisi heti olemaan Korisliiga-joukkueen valmentajana. Uskomaton mahdollisuus, jonka haluan täysillä hyödyntää, Pihlajamäki toteaa sopimuksen varmistuttua.

Pihlajamäen tavoitteena on aloittaa kouluttautuminen Koripalloliiton valmentajakoulutuksen kakkostasolta ja edetä tulevaisuudessa huippukoripallovalmentajakoulutukseen. Omiksi vahvuuksikseen hän kokee monipuoliset kokemukset eri valmentajilta sekä positiivisen energian luominen.

Päävalmentaja Ivanovic on yksi iso tekijä, joka sai Pihlajamäen jatkamaan nimenomaan Korihaissa. Pihlajamäen mukaan kaksikko näkee pelin samalla lailla sekä molemmilla on yhteinen näkemys siitä, millainen joukkue rakennetaan, millaisena päivittäinen tekeminen sekä valmentajien ja pelaajien välinen suhde pitää olla.

– Molemmilla on pelaajatausta, niin se varmasti tulee olemaan hyödyksi. Tiedän meillä olevan paljon opittavaa, mutta samalla uskon meidän olevan yksi nälkäisimmistä valmennuskaksikoista Korisliigassa, Pihlajamäki vakuuttaa.

Valmennuskaksikon roolijaot tulevat selviämään loppukesän aikana. Nyt valmentajat keskittyvät rakentamaan oman näköisensä joukkueen.

– Tällä hetkellä prioriteettilistalla ykkösenä on joukkueen rakentaminen, johon sekä minä että Ivan laitamme oman panoksemme, Pihlajamäki päättää.

Korihailla on ensi kaudesta koskevat sopimukset pelaajien Bojan Sarcevicin ja Joni Herralan kanssa. Uusia uutisia pelaajarintamalta on tulossa vielä tällä viikolla.

Pelaajauransa kuluneeseen kevääseen lopettanut Valtteri Pihlajamäki pelasi Korisliigassa kymmenen kauden ajan neljässä eri seurassa.