Varmistuuko liigapaikka sunnuntaina?

15.04.2017

Varmistuuko liigapaikka sunnuntaina?

Liigakarsinnan avauksesta jäi päällimmäisenä yksi asia mieleen. Hämmentävä ylivoima. Siitä ei kuitenkaan saa kuin tasan yhden voiton ja kaksi tarvitaan. Siksi asennekaapin avain on jälleen löydettävä ja noukittava vielä toinen voitto. Siihen avautuu mahdollisuus sunnuntaina Lahdessa.

Torstaina Poharilla Lahti siirtyi alussa 2-6 johtoon ja pelätty Rashad Smith oli jo rokottanut neljä pistettä. Kummallista kyllä, tämän jälkeen Lahden syömähammas ei tehnyt pinnan pinnaa. Pientä vaivaa jenkillä tarkkasilmäisimmät huomasivat, mutta mies lienee pelikuntoinen.

Haastajajoukkueen kovimmasta suorituksesta vastasi kehäkettu Jerald Fields, joka oli 22 pisteellä Lahden selkeästi paras pistemies. Miehen keinot seuraavaan voittoon olivatkin mielenkiintoiset.

-Pitää varmaan soittaa Haamujengille, hyväntuulinen Fields veisteli.

Lahtelaisten nuorille pelureille haiparven kovuus oli vielä kulttuurishokki, mutta kotikentällä voi tilanne olla toinen. Ville Karvonen yritti ennakkoluulottomasti puolustaa petokalan takamiehiä, mutta virheitäkin tuli.

Lahti haluaa varmasti jarruttaa ukilaisten pelintekoa, joka rullasi paremmin kuin kertaakaan tällä kaudella. Mikko Jalonen höpötteli mennen tullen nuorukaisia ja Emmanuelle Hollowaykin oli hyvällä pelipäällä. Levypallot menivät ylivoimaisesti (44-27) Korihaille ja tässäkin on lahtelaisilla mietittävää. Marcus Van ja Eric McAlister hallitsivat korinalustaa.

Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula näki, että parannettavaakin jäi ja viesti oli vahva.

-Me haluamme päättää tämän sarjan sunnuntai-iltana.