Vedettäisiinkö vaihteeksi voittoputki?

3.03.2017

Vedettäisiinkö vaihteeksi voittoputki?

Jostainhan sekin on aloitettava. Kun nyt kausi on edennyt näin yksipuolisesti, niin nyt olisi oiva tilaisuus kääntää kelkka kokonaan toisin päin ja siirtyä pelkkään voittamiseen. Perjantain vastustaja on KTP. Ray Ailuksen koutsaamat vihreäpaitaiset, jotka ovat pöllyttäneet petokalaa kaikissa kolmessa kohtaamisessa tällä sesongilla.

Korihait sekoittelee viimeisistä pudotuspelipaikoista taistelevien kuvioita ja KTP kuuluu samaan ryhmään. Kotkalaiset ovat nyt kahdeksantena yhden voiton Pyrintöä edellä. Joukkueen otteet ovat ailahdelleet. Välillä on hävitty niukasti samantasoiselle poppoolle ja sitten on haettu vierasvoitto kärkiryhmästä. Verrattuna Korihaiden viime peleihin KTP:n matseissa tehdään huomattavasti enemmän pisteitä, molempiin päihin.

Perjantaina taistellaan neljättä kertaa tällä kaudella KTP:ta vastaan. Kuva: Mainostoimisto Grafesko

KTP:n jenkkiryhmitys on parhaana päivänään armottoman kova. Sherman Gay on liigan pistekakkonen ja Moneya Pratt on syötöissä kolmonen. Daniel Bailey oli aikanaan BC Nokian riveissä pelaamassa ikimuistoisissa divarifinaaleissa Korihaita vastaan. Viimeisin hankinta Antwan Scott paukuttaa parhaimmillaan yli 30 pistettä illassa. Jenkkien fysiikka on kunnossa, kaikki pelaavat normaalitilanteessa yli 30 minuuttia ottelua kohden.

KTP teki vastikään jatkosopimuksen nuoren lupauksen Mikael Aallon kanssa. Samalla kauden Kotkassa aloittanut ja nyt pienelle peliajalle jäänyt William Walker vaihtoi muihin maisemiin. Näin amerikkalaisia on ryhmässä neljä.

5,6 pisteen keskiarvolla vetänyt ex-Korihai Villematti Kopio saa myös Ailukselta runsaasti vastuuta.

Petokalan nuoret miehet ovat nostaneet viime peleissä profiiliaan. Nyt jos koko miehistö saa saman fiiliksen päälle, niin voidaan odottaa tiukkaa perjantai-illan korismatsia. Apina on nyt karistettu selästä. Nyt vain rennosti hakemaan voittoputken aloitusta.