Veeti Helakorpi haiparveen, Joni Herralan sopimusta jatkettu vuodella

10.06.2024

Veeti Helakorpi haiparveen, Joni Herralan sopimusta jatkettu vuodella

 

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen 22-vuotiaan sentteri Veeti Helakorven kanssa. Sopimukseen sisältyy ulkomaan optio, joka on lunastettava ensimmäisen kauden päätteeksi 15.6.2025 mennessä. Lisäksi takamies Joni Herralan sopimusta on jatkettu kevääseen 2026 asti.

208-senttinen Helakorpi on Tapiolan Hongan kasvatti, joka on viettänyt edelliset neljä vuotta Kouvolassa. Kokemusta on kertynyt niin Korisliigasta kuin divisioona A:sta.

– Tosi hyvät fiilikset sopimuksesta, ja uskon Ugin olevan hyvä paikka mulle. Viime vuonna oli hienoa seurata Korihaiden menoa, joten on siistiä päästä jatkamaan samaa pöhinää, Helakorpi kertoo.

Kasvattajaseurastaan Helakorpi siirtyi vuonna 2020 Kouvojen organisaatioon. Kolme ensimmäistä kautta hän vietti pääasiassa divisioona A:ssa pelaten Korikouvoissa ja sittemmin Kouvot Akatemiassa. Kaudeksi 2022–23 aukesi portit Kouvojen liigajoukkueeseen, jossa otteluita kertyi kyseisellä kaudella 17. Mukaan mahtui myös kolme pudotuspeliottelua 13 minuutin keskiarvolla.

Viime kaudella Korisliigassa Helakorpi pelasi 15 ottelua tehden niissä keskimäärin 2,3 pistettä ja 2,6 levypalloa. Helakorpi pelasi vuoden 2024 puolella myös divisioona A:ssa Raidersin riveissä rinnakkaislisenssin turvin. Yhdeksässä ottelussa syntyi 13,9 pistettä ja 10 levypalloa ottelua kohden.

– Kouvolassa sain viettää hienot neljä vuotta. Siellä sain treenata paljon ja kehittyä henkilökohtaisella tasolla, joten kriittisten kehitysvuosien kannalta se oli hyvä treeniympäristö. Nyt kuitenkin tuntui oikealta hetkeltä lähteä eteenpäin, Helakorpi kertaa menneitä vuosia.

Kouvolassa Helakorpi pääsi olemaan Jyri Lehtosen valmennuksessa sekä harjoituksissa painikavereina olivat muun muassa Hannes Pöllä, Ilmari Toikkanen ja Thomas Gipson III. Korihaissa tavoitteena on ottaa jälleen yksi askel eteenpäin pelaajana sekä auttaa joukkuetta voittamaan pelejä oman roolin puitteissa.

– Korihaissa on kokeneita pelaajia ja hyviä valmentajia, joten ihan varmasti Uki on hyvä paikka ottaa ne seuraavat askeleet, hän toteaa.

Samalla Korihait tiedottaa jatkaneensa takamies Joni Herralan pelaajasopimusta yhdellä vuodella. Keväällä 2023 solmitun kahden vuoden sopimuksen oli määrä umpeutua ensi keväänä, mutta nyt Herralan sopimus haiparven kanssa ulottuu kevääseen 2026 asti.

Kahden edelliskauden aikana Pohitullin suosikkipelaajaksi noussut Herrala teki viime kaudella keskimäärin vajaassa 22 minuutissa 3,7 pistettä, 2,7 levypalloa ja 2,1 syöttöä. Kolmen pisteen heittojen onnistumisprosentti (35,8%) oli 13 kautta kestäneen Korisliiga-uran paras noteeraus.

– Ugissa on hyvä olla ja hallissa on meininkiä, joten mikäs sen parempaa. Halu on myös jatkaa sitä, mitä tänne tullessa sanoin, eli tavoite saada Korihait pois sarjan häntäpäästä ja vakiinnuttaa paikka ylempänä sarjataulukossa, kesällä Miesten Vitosessa pelaavan Uudenkaupungin Pallokerhon futismaalia vartioiva Herrala kertoo.

Veeti Helakorven ja Joni Herralan pelaajakortit

Korihaiden sopimustilanne kaudelle 2024–2025

Takamiehet:

Bojan Sarcevic (sopimus vuoteen 2026 asti), Joni Herrala (2026)

Laiturit:

Roni Ahvenjärvi (2026)

Sentterit:

Veeti Helakorpi (2026)

Kaksi edellistä kautta Korihaissa pelannut Joni Herrala jatkaa Uudessakaupungissa myös seuraavat kaksi kautta, Kuva: Ella Jalava/Korihait