Viikinkilaivan mahtia uhmaamaan

26.03.2018

Viikinkilaivan mahtia uhmaamaan

Kuluvan Korisliigakauden runkosarjassa yksi on ollut ylitse muiden. Kun körötellään tuosta Poharin nurkilta kasitielle ja siitä etelään, niin seuraava vastaan tuleva Korisliigapaikkakunta seilaa vahvassa myötätuulessa. Salon Vilpas porskuttaa kärkipaikalla ja siellä myös pysyy runkosarjan loppuun asti. Ja sinne vie tiistaina haiparven tie.

Kuva: Mainostoimisto Grafesko

Kuva: Mainostoimisto Grafesko

Turhia, tai ylipäätään minkäänlaisia paineita ei tarvitse petokalan mukaansa ottaa. Vilpas on nimittäin poistunut voittajana kotikentällään jokaisesta kotipelistä. Hattu päästä tästä suorituksesta. Puhtaan sarjan esteenä ovat enää hännänhuiput Korihait sekä viimeisessä runkosarjapelissä Kobrat.

Korihaiden puolustus on tällä kaudella ollut harvinaisen kovassa kyydissä ja nyt vastaan tulee joukkue, joka takoo ylivoimaisesti eniten pisteitä ottelua kohti (93,55). Salolaiset ovat myös sarjan tarkimpia kahden pisteen heitoissa.

On turha luetella Vilppaan syömähampaita, koska niitä riittää. Korihaiden kannalta pahin kanto kaskessa on oletettavasti Aaron Jones. Ulottuvalle ja urheilulliselle Jonesille on vaikea löytää sopivaa puolustajaa. Jones on tällä hetkellä kiinni sarjan levyrikuninkuudessa.

Edellisellä Salon visiitillä eroa tuli 30 pistettä (101-71) joulun välipäivinä. Sitä lähtee ukilaispoppoo nyt parantamaan.