Viikkokatsaus – Junnujen alkukauden kuulumisia

23.08.2015

Viikkokatsaus – Junnujen alkukauden kuulumisia

Viikkokatsaus LOGO (uudempi)

 

Korihaiden juniorikoripallo alkaa pikkuhiljaa käynnistymään täydellä teholla. Osa joukkueista on harjoitellut koko kesän, osa on aloitellut harjoittelun koulujen alettua ja osa porukoista alkaa treenailemaan elo-syyskuun vaihteessa. Tässä lyhyt katsaus menneeseen kesään ja hieman myös tulevaan.

Koko kesän osittain edustusjoukkueen mukana, osittain omana porukkanaan harjoitelleet A-pojat aloittivat harjoitusottelunsa viime maanantaina kohtaamalla Turun NMKY:n. Tiukan väännön jälkeen tuloksena oli turkulaisten voitto lopulta seitsemällä pisteellä. Viikonloppuna A-pojat osallistuivat Suomen suurimpaan junioriturnaukseen, Espoo Basket Tournamentiin. Kivikovaan kutsusarjaan osallistuneet Korihait kohtasivat alkusarjassa lopulta neljän parhaan joukkueen sijoittuneet Pussihukat ja Hongan. Kahden tappion jälkeen tie vei alempaan loppusarjaan, josta tuloksena oli lopulta hieno kahdeksas sija. A-poikien kausi alkaa todenteolla SM-karsinnoilla, jotka Korihait sai toisena vuonna peräkkäin Pohitulliin järjestettäväksi. Korihaiden hienon viime kauden perusteella joukkue selvisi SM-karsinnoissa suoraan toiselle kierrokselle, joka pelataan 26.-27.9.

Heinä-elokuun vaihteessa Tampereella pelattuun Delfin Basketiin osallistui Korihailta puolestaan mikropojat 2006 ja minitytöt 2004. Mikropoikien sijoitus oli yhdentoista joukkueen sarjassa hienosti kuudes. Minitytöt pistivät vieläkin paremmaksi sijoittuen kahdeksantoista joukkueen sarjassa viidenneksi.

Kesäleirillä opittiin perusasiota.

Kesäleirillä opittiin perusasiota.

Elokuun alussa järjestettiin Kesäkoris-leiri, jonne oli saatu vetäjiksi naisten maajoukkuepelaajat Anni Mäkitalo ja Sofia Pelander, sekä Korihaiden edustusjoukkueen lisäksi vierailevina tähtinä nähtiin Nigel Moore ja Hunter Gibsonin isoveli, Ranskassa ammatikseen pelaava Matt Gibson. Lähes neljäkymmentä junnua veti kolme päivää kovaa treeniä niin sisällä kuin ulkonakin ja moni koki varmasti onnistumisen tunteita ja sai aimo annoksen lisää oppia alkavaa kauteen.

Tulevana tiistaina, eli 25.8. järjestetään Uudenkaupungin torilla vuoden hauskin koulupäivä, eli vastaava Pirkka katukoristurnaus kuin keväälläkin. Tällä kertaa joukkueita on ilmoittaunut jälleen kiitettävä määrä ja aamulla noin kymmenen aikaan tori täyttyy jälleen koripalloilevista lapsista. Turnauksessa ei haeta parasta joukkuetta, vaan nautitaan kauniista syyspäivästä koripallon ja liikunnan riemun merkeissä.

Lauantaina 29.8. torilla esiintyy puolestaan Korihaiden edustusjoukkueen pelaajat, jotka osallistuvat LiikuntaInnon järjestämään ohjelmaan Puhtitorilla. Tilaisuudessa on mahdollista hankkia Korihaiden tulevan kauden kausikortteja. Edustusjoukkue esitellään myös myöhemmin samana päivänä ravintola Kirstassa.

Pitkä ja Pätkä (kuva Päivi Sappinen)

Pitkä ja Pätkä (kuva Päivi Sappinen)

Suomen miesten maajoukkue, eli Susijengi aloittaa EM-kisat Ranskan Montpellierissä launtaina 5.9. Mukana joukkueessa on myös Korihaiden kasvatti Gerald Lee Jr, eli tuttavallisemmin Junnu. Sunnuntaina 6.9. Suomi kohtaa puolestaan Israelin, klo 18.30. Tuota ottelua on mahdollista seurata isolta valkokankaalta Pohitullin palloiluhallissa järjestettävässä kisakatsomossa. Tapahtumaan on nimellinen sisäänpääsymaksu (1-2 e), joka ohjataan lyhentämättömänä juniorikoripallolle. Lisäksi tapahtumassa on buffetti, musiikkia ja arvontaa. Hallin ovet aukeavat kello 17.30. Tervetuloa!

Kaikkiin Korihaiden juniorijoukkueisiin mahtuu vielä innokaita pelaajia, joten rohkeasti yhteys joukkueeseen ja mukaan harjoituksiin. Mukaan ei tarvita kuin sisäliikuntavarusteet ja sisäpelikengät. Korihaiden kapteenin Mikko Jalosen johdolla harjoittelevat poikien koriskerholaiset (2009-2010) aloittavat harjoitukset maanantaina 7.9. klo 18 Viikaisten salissa. Mikropoikien (2007-2008) yhteyshenkilö on Mari Kauha, mari.kauha@gmail.com ja vanhempien mikropoikien (2006) harjoituksista voi kysellä Hannu Hyyryläiseltä, hahyyryl@luukku.com. Mikrotytöt (2006-2007) joukkuetta valmentaa puolestaan Jarno Nikula, jolta voi kysellä harjoitusaikatauluista osoitteesta jarno.nikula@korihait.fi.