Viimeinen ennen vuodenvaihdetta

30.12.2019

Viimeinen ennen vuodenvaihdetta

Vuoden viimeisessä ottelussa tavoitteena on keikuttaa viikinkilaivaa kotihallissa. Ottelu starttaa maanantaina 30.12. klo 18.30. Kuva: Vilma Sappinen

Puolivälin poiju siintelee jo horisontissa, sillä maanantain jälkeen kaikki poppoot on kohdattu kahteen kertaan. Jotta lista saadaan täyteen, niin kerran pitää ottaa yhteen vielä Salon Vilppaan kanssa. Ja se tehdään Poharilla maanantai-iltana.

Vilpas hönkii Seagullsin höyheniin sen minkä ehtii ja on vain yhden voiton päässä sarjakärjestä. Mikäli haluaa kotiedun loppuun saakka pudotuspeleissä, on salolaisten onnistuttava illasta toiseen ja yritettävä näin päästä helsinkiläisten ohi. Vähissä ovat tappiot toistaiseksi olleet, sillä vain neljästi on viikinkilaiva poistunut parketilta hävinneenä osapuolena.

Ville Tuomisen komentamassa ryhmässä hyökkäyskuvioita huutelee elävä legenda. Takamies Teemu Rannikko lähestyy neljääkymmentä ikävuotta, mutta pystyy silti Korisliigassa jakelemaan kuutta passia peliä kohti. Ja jos tilaa annetaan, niin kapellimestari soittelee myös itse. Pisteitä Rannikko on tehnyt 9,5 peliä kohden.

Myös toinen kokenut arvokisakävijä on edelleen kovaa valuuttaa. Mikko Koivisto on luotettava täsmäase kaaren takana, joka osuu vieläkin yli 40 prosentin tarkkuudella kohteeseen.

Korihaiden kannalta tärkeimmät pelit ovat tulossa tammikuussa, mutta tästä matsista olisi toivottavaa saada oikeanlainen fiilis tulevaan. Kotikentällä on kulkenut ailahtelevasti ja nyt haileirissä on vahva tahtotila antaa rahoille vastinetta uskolliselle kotiyleisölle. Vuoden viimeinen kotimatsi starttaa arkipelille tyypilliseen tapaan 18.30.