Viimeisen viiden pelin rutistus alkaa Kotkasta

19.03.2018

Viimeisen viiden pelin rutistus alkaa Kotkasta

Edellisestä Korihaiden ja KTP:n kohtaamisesta puhuttiin jälkikäteen ja syystäkin. Liiton tasollakin peli noteerattiin, koska pelintekijät Matt Gibson ja Michael Pounds laitettiin peliarestiin. Ensin mainittu otti huilia yhden pelin, Pounds kaksi.

Tämä pelattiin Uudessakaupungissa ja petokala pääsi silloin juhlimaan jatkoaikavoittoa. Menneet on menneitä ja tunteet on jäähdytetty, nyt lähdetään nollista liikkeelle KTP:n kotikentällä.

Kuva: Studio Fotomika

Tammikuisen matsin jälkeen on muutoksia tullut. Edellinen KTP-peli jäi Juan Pattillon viimeiseksi haipaidassa. Tässä välissä on yksi jenkki (Julius Brooks) käynyt kääntymässä ja Markus Molenius on uutena miehenä mukana.

KTP puolestaan teki Katajan kanssa pelaajavaihdon, jossa Kenneth Simms siirtyi Joensuuhun ja Tim Williams matkasi vihreäpaitaisiin. Lisäksi Kouvoista aiemmin erotettu James Sinclair palkattiin Kotkaan Jermont Hortonin tilalle. Suurin muutos taitaa kuitenkin olla suomalaisosastolla. KTP:n kilpailukyky nousi ison askeleen ylöspäin, kun Antto Nikkarinen tuli Ruotsista takaisin Suomeen ja johtamaan KTP:n peliä.

KTP on tukevasti viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni tällä hetkellä. Mahdollisuudet ovat vielä parantaa sijoitusta, mutta toisaalta play-offseista tippuminenkin on vielä vaarana. Sarjapisteet kiinnostavat siis varmasti Ray Ailuksen ryhmää.

Korihait rouhi kauden tärkeimmän voiton perjantaina ja sysäsi Lapuan kuilun partaalle. Jumbosija ei kuitenkaan ole vielä kirkossa kuulutettu ja siksi petokala lähtee täydellä höyryllä haastamaan kotijoukkuetta. Tehtävä on kova, sillä viime kotimatsissa KTP lyttäsi Pyrinnön parketin rakoon peräti 24 pisteen (101-77) erolla.