Viimeistä viedään – runkosarja päättyy Joensuussa

3.04.2018

Viimeistä viedään – runkosarja päättyy Joensuussa

Haiparvi asteli linja-autoon tiistaina viimeisen kerran runkosarjamatsin vuoksi tällä kaudella. Joukkue lähti Joensuuhun jo päivää ennen, jotta olisi kunnolla valmiina keskiviikkona. Korisliigan runkosarja päättyy Korihaiden osalta Katajan vieraana.

Petokalan kokoonpanossa on poissaoloja normaalia enemmän, mutta iskukykyisiä äijiä on riittävästi. Pelkästään itäisen Suomen lumitilannetta ei aiota lähteä tarkastamaan.

-Totta kai voittoa lähdetään hakemaan. Katajan esitykset ovat olleet ailahtelevia. Siellä on kovat jätkät korin alla (Kenneth Simms ja Tommi Huolila), mutta he ovat myös hyvin heittovoimainen ryhmä, Korihaiden kakkoskoutsi Petri Helminen arvioi.

Petokala lähtee haastamaan Katajaa runkosarjan viimeisessä ottelussa keskiviikkona. Kuva: Mainostoimisto Grafesko

Kataja sai sairastuvalta mieluisan vahvistuksen, kun Alex Murphy palasi yli kahden kuukauden sairasloman jälkeen vahvuuteen viime pelissä. Peliä pyörittelee ansiokkaasti maajoukkuetakamies Ilari Seppälä.

Korihait tavoittelee yllätystä jo pelkästään siksi, ettei tarvitsisi kurkkia pelitapahtumia Salosta. Lapuan Kobrilla on vielä mahdollisuus välttää karsinnat, jos se kykenee rikkomaan sarjakärki Salon Vilppaan kotitaian. Vierasvoitolla Lapua nousisi Korihaiden ohi edellyttäen, että petokala jää pisteittä.

Vilpas lähtee peliin ilman panosta, sillä runkosarjan voitto on jo plakkarissa. Toisaalta kotikentän pitäminen koskemattomana loppuun asti luulisi Vilpasta kiinnostavan.