Viimeistä viedään

15.04.2019

Viimeistä viedään

Runkosarjan viimeisessä ottelussa sarjapaikan säilyttäminen on edelleen omissa käsissä. Vieraskentän vastus on tuttuakin tutumpi ja kotikentällään kova KTP Basket. Kuva: Vilma Sappinen

Runkosarjan ottelu numero 40 on käsillä maanantai-iltana. Samalla se tarkoittaa sitä, että Korihaiden osalta runkosarja tulee päätökseen. Viimeinen mahdollisuus kymmenenteen voittoon aukeaa Kotkassa, vastustajana niin perin juurin tuttu KTP.

Hieman harmillinen asia on viimeisen kierroksen ottelusiirto päivää aiemmaksi, koska tämä antaa Ura Basketille mahdollisuuden seurailla rauhassa Korihaiden edesottamuksia. Jos petokala ei voittoon pysty, niin kaarinalaisilla on mahdollisuus lyödä kaikki peliin ilman että pitää pelätä toisen pelin tulosta. No, näillä mennään ja pulinat pois.

KTP omaa vielä mahdollisuudet napata kotietu ja nousta neljänneksi, jos Kataja kompastuu Kauhajoen kanssa kotikentällään. Tasapisteissä KTP menee niukasti Katajan edelle korieron turvin. Viimeisellä kierroksella halutaan muutenkin saada fiilis ennen puolivälieriä.

Kotkalaisten kulmakiviä ovat olleet jenkeistä monipuoliset Donte Thomas ja Tyrell Nelson. Antto Nikkarinen on takalinjoille jakanut passeja neljänneksi eniten koko sarjassa. Tämän tilaston ykkössijassa on tukevasti kiinni Korihaiden Mario Edwards 6,3 syötön keskiarvolla. Ainoastaan Teemu Rannikko voi viedä tämän tittelin Edwardsilta.

Korihait vei edellisen matsin Kotkaa vastaan kotikentällään kuudella pisteellä, mutta Kotkasta pinnojen hakeminen on ollut varsin harvinaista. Voitolla ukilaiset varmistaisivat paikan Korisliigassa myös ensi kaudella. Tappio taas pitäisi jännitystä yllä. Ura Basket matkaa Lapuan vieraaksi tiistaina ja tarvitsee voiton sysätäkseen petokalan karsintoihin.