Vilpas makseli kalavelkojaan Korihaille

11.09.2013

Korihait kohtasi Salon Vilppaan toistamiseen viiden päivän sisällä. Perjantaina Korihait oli vahvempi Pohitullissa, mutta tiistaina Vilpas kuittasi tappion kotikentällään lukemin 85 – 70 (45-32).

Ottelun käsikirjoitus oli lähes päinvastainen perjantain kotipeliin verrattuna. Ottelu eteni pari minuuttia tasaisena, mutta lukemista 5-5 Vilpas nykäisi kolmen kolmosen siivittämänä 14-0 jakson ja Korihait oli pakotettu aikalisälle. Tämän jälkeen myös Korihait pääsi uudelleen peliin mukaan ja ennen ensimmäistä taukoa ottelu tasoittui. Toinen neljännes jatkui tasaisena kunnes erän puolivälissä Vilpas teki jälleen eroa ja siirtyi 13 pisteen taukojohtoon.

Toisen puoliajan ensimmäiset 15 minuuttia eteni kotijoukkueen lähes parinkymmenen pisteen johtoasemassa. Korihait pääsi kaventamaan eron alle kymmeneen muutama minuutti ennen loppua, mutta pari alokasmaista virhettä hyökkäys- ja puolustuspäässä ratkaisi pelin lopullisesti Vilppaalle.

”Alusta lähtien oli nähtävissä, että olemme erilaisella asenteella liikenteessä kuin perjantain kotipelissä”, kertoi Korihaiden päävalmentaja Ari Mikkola. ”Välillä tulee huonoja pelejä, varsinkin kun joukkue on ollut niin vähän aikaa yhdessä. Toisaalta myös Vilpas pelasi huomattavasti paremmin kuin edellisessä pelissä”, jatkoi Mikkola.

Korihaista Sam McLaurin, Josh Dollard ja Mikko Jalonen tekivät 16 pistettä mieheen. McLaurin otti lisäksi 13 ja Dollard 10 levypalloa. Sami Ikävalko pussitti 10 pistettä, Pyry Rainamaa seitsemän ja heittopelinsä kanssa tuskaillut Chace Stanback viisi. Vilppaan ykkönen oli jälleen vastustamattomasti heittoja upotellut Khail Torrance, 28 pistettä.

Suuri ero joukkueiden välillä oli heittopelissä. Vilpas upotti 11 kolmosta 42 prosentin tarkkuudella, kun taas Korihaiden kolmoset osuivat vain 33,3 prosenttisesti (6/18). Korihait puolestaan hallitsi levypalloja voittamalla ne lukemin 52-40 ja hakemalla peräti 18 hyökkäyslevyriä.

Korihait jatkaa harjoituspelejään lauantaina Nokialla, BC Nokian vieraana. Seuraava kotiottelu pelataan keskiviikkona 18.9. klo 18.30, jolloin Pohitulliin saapuu FoKoPo.