Vilpas napsi levyrit ja pinnat Uusikaupunki Areenalta

27.03.2019

Vilpas napsi levyrit ja pinnat Uusikaupunki Areenalta

Vilpas vei pinnat petokalan nenän edestä. Kuva: Vilma Sappinen

Keskiviikkoillan ottelu sarjakärki Vilpas Vikingsia vastaan ei ollut lainkaan niin selvää pässinlihaa kuin jotkut saattoivat runkosarjaa etukäteen vilkuilemalla aavistella. Haipaidat panivat viikingeille hanttiin ihan tosissaan ja pakottivat salolaiset pelaamaan täysillä kokonaiset 40 minuuttia. Ratkaiseva 12 pisteen ero punapaitojen hyväksi ratkesi vasta aivan pelin loppuvaiheissa. Salolaiset veivät sarjapisteet matkaansa lopulta koriluvuin 81-93 (44-49).

Vilpas aloitti ottelun tulittamalla ensimmäiset kolme koria kaaren takaa, mutta Korihait pystyi vastaamaan kovaan alkuun viimeistelemällä omassa hyökkäyspäässään. Ensimmäinen kymppi kenttää juostiin tasaisissa merkeissä päästä päähän, eikä salolaisia päästetty kuutta pinnaa suuremmalle karkumatkalle.

Vuorovedoin ottelu jatkui myös toisella kymmenminuuttisella, kun kotijoukkue nousi Topias Kuukkasen kolmen pisteen heittojen siivittämänä ensin rinnalle ja pian parin pinnan karkumatkallekin. Muutaman pinnan sisällä piikkipaikkaa vaihdeltiin puolin ja toisin, kunnes Vilppaan Riku Laine onnistui vippaamaan puoliaikalukemat niukasti vieraille 44-45.

Kolmannessa erässä jatkettiin siitä, mihin ennen puoliaikaa jäätiin ja samassa muutaman pisteen haarukassa taisteltiin koko kymmenminuuttinen. Eroa Vilpas alkoi repiä vasta neljännessä erässä Antonio Ballardin rouhiessa korin alla ja nopeakinttuisen Jack Gibbsin viimeistellessä. Kun Ballard nosteli 3,5 minuuttia ennen ottelun loppua korin alta tilanteeksi 75-88, ei petokala enää toipunut takaisin matsiin taistelemaan. Loppusummerin soidessa taululla seisoi vieraiden hyväksi numerot 81-93.

Tilastosarakkeessa silmiinpistävintä on levypallojen määrä, joka meni vierasjoukkueen hyväksi 26/39. Kotijoukkueen pisteykkösiä olivat 16 pinnaa mieheen viimeistelleet Brandon Conley ja Bryan Coleman. Vilppaan leiristä pinnoja takoi eniten Antonio Ballard, jonka pistesaldoksi kertyi 20. Syöttötilaston kärkenä illan ottelussa oli odotetusti Teemu Rannikko kahdeksalla koriin johtaneella syötöllään. Ottelun koko tilastorivin näet täältä.

Korihaiden Miikka Marttinen nollasi ottelun nopeasti ja suuntasi katseensa jo lauantain tärkeään Ura Basket -otteluun.

– Levypallot hävittiin kolmellatoista ja puoliajan jälkeen ei noudatettu meidän pelisuunnitelmaa. Siksi me hävittiin, Marttinen linjasi. – Mutta silloin, kun me parhaimmillaan ollaan, me pelataan tosi hyvää ja aggressiivista korista. Mä uskon, että me tullaan vielä ottamaan voittoja tällä kaudella. Jos me pelataan näin hyvää peliä 40 minuuttia, me voidaan voittaa mikä joukkue tahansa. Lauantain matsi on tosi tärkeä. Se me lähdetään voittamaan. Se on jo sovittu.

Tällä päättäväisyydellä lähdetään siis kohti lauantaita ja vierasottelua Ura Basketia vastaan. Ennakkolippuja matsiin on varattavissa vielä koko huomisen torstaipäivän ajan kotisivujen verkkolomakkeen kautta.