Vilpas vei kiihkeätunnelmaisen ottelun selvin numeroin

30.12.2019

Vilpas vei kiihkeätunnelmaisen ottelun selvin numeroin

Uudet, legendaarisen viininpunaiset peliasut eivät tuoneet onnea vuoden viimeiseen otteluun. Vilpas varasti pisteet ottelusta numeroin 63-95. Kuva: Päivi Sappinen

Asetelmat

Vuoden viimeinen petokalan ja viikinkipurren kohtaaminen osui nyt jo perinteiseen malliin vuodenvaihteen kynnykselle. Yhtä perinteisesti Pohitullissa käydyt kamppailut ovat olleet tunteikkaita ja tapahtumarikkaita, ja sykkeet ovat pelikentän lisäksi nousseet korkealle myös katsomossa.

Vilpas Vikings purjehtii varmoin ottein runkosarjan toisella sijalla ja oli hävinnyt syyskaudella tähän mennessä vain neljä ottelua. Viimeisin tappio oli viikinkien kohdalla poikkeuksellisen ruma, kun Helsinki Seagulls kuritti joulukuun puolivälissä punapaitoja jopa 111-76, muut häviöt ovat tulleet huomattavasti pienemmällä piste-erolla. Viimeisistä kahdesta ottelustaan Vilpas on napannut sarjapinnat selkeillä voitoilla.

Lähes yhtä rumiin lukemiin päättyi myös Korihaiden ja Seagullsin kohtaaminen lauantaina. Haileirissä tiedettiin, että vastus ei tulisi olemaan yhtään lauantaita helpompi, joten ehjää ja tasaväkistä kamppailua lähdettiin vuosikymmenen viimeisestä ottelusta hakemaan.

Matsin kulku

Tunteikasta ja tapahtumarikasta peliä saatiin Pohitullin lehtereillä seurata tänäänkin, vaikka käytännössä kovan alun matsiin ottanut Vilpas jätti Korihait takamatkalle jo heti ottelun alkuminuuteilla. Vieraat onnistuivat pitämään kiihkeätunnelmaisessa ottelussa intensiivisellä puolustuksella Korihait puoliaikaan mennessä vain 25 pisteessä.

Haiparven heittopäivä ei ollut tänään paljon surkeasta parempi. Kaaren takaa kotijoukkue pääsi yrittämään korintekoa 26 kertaa, joista vain neljä osui sisään. Kahden pisteen heitoista onnistui puolet ja vapariviivaltakin melkein puolet yrityksistä kivitettiin ohi.

Huolimatta jo puoliajalla suureksi kasvaneesta piste-erosta ottelu oli varsin tunteikas ja haialtaassa keitti yli useammankin kerran molemmin puolin. Pieni kähinä piti matsin yleisölle mielenkiintoisena, vaikkei voitosta alkuminuuttien lisäksi tosissaan juuri missään vaiheessa päästykään taistelemaan. Sarjapisteet Vilpas vei mennessään lopputuloksella 63-95 (25-47).

Tilastoykköset

Korihaiden pisteykköseksi nousi joukkueen parhaana pelaajanakin palkittu Trey Zeigler, joka kasasi 24 pistettä, 9 levypalloa, 1 syötön ja 2 riistoa.

Vilppaan tasaisesta ryhmästä parhaiten tilastojen valossa onnistuivat puolestaan tupla-tuplan kasannut DJ Laster (15/13/3) ja Jamuni McNeace (14/7).

Koko ottelun tilastoihin pääset tästä. 

Osuvimmat letkautukset

”Jokaista peliä me lähdetään voittamaan. Jos joku sitä epäilee, se lähtee sitten kävelemään tästä tiimistä. Nyt on 22 peliä tumpeloitu tässä ja nyt meillä alkaa kausi ensi perjantaina. Siitä alkaa uudet 22, ja se tulos tulee olemaan eri, enemmän kuin kolme.” – haivalmentaja Jarno Nikula

Ottelun hai

Hyvällä energialla läpi ottelun taistellut ja viimeistellyt Trey Zeigler palkittiin oikeutetusti ottelun parhaana pelaajana ja saa näin ollen kantaa myös vuosikymmenen viimeisen ottelun hain viittaa.

Vuoden 2020 ensimmäinen ottelu pelataan vieraissa tulevana perjantaina 3.1.2020, kun haibussi köröttelee Tampereelle Pyrinnön vieraaksi. Tammikuun ensimmäisessä kotiottelussa kohdataan puolestaan Lapuan Kobrat keskiviikkona 8.1.