Vilpas voittoon Relphorden johdolla

10.03.2014

Korihait kohtasi paikallisvastustaja Salon Vilppaan lauantaina Pohitullissa. Korihait hallitsi ottelua ensimmäisen puolikkaan, mutta Vilpas vei ottelun lopulta huippupelin pelanneen Marcus Relphorden johdolla lukemin 71 – 83 (40-39). Lauantain otteluun oli yleisöllä vapaa pääsy ja Pohitulliin olikin tiensä löytänyt lähes tuhat äänekästä fania. Meteli oli lähes koko pelin ajan kuin play off-otteluissa, mutta sekään ei tällä kertaa riittänyt siivittämään kotijoukkuetta voittoon.

Molemmat joukkueet joutuivat tuleen hieman vajaalla miehistöllä sillä Korihailta oli sivussa ottelusta Pyry Rainamaa, Sami Mäntymaa ja James Padgett ja Vilppaalta puolestaan sivussa oli Jukka Kataja ja Joseph Harris. Molemmilla oli kuitenkin käytössään kolme ulkomaalaisvahvistusta sillä Jonathan Jones korvasi Padgettin Korihaiden riveissä ja Renado Parker puolestaan tuurasi Harrista.

Ottelun ensimmäiset kahdeksan minuuttia mentiin kori-korista tahtiin ja johtoasema vaihteli tasaisesti. Korihait vei kuitenkin ensimmäisen erän viimeisen parin minuutin jakson lukemin 8-3 ja pääsi ensimmäiselle tauolle kuuden pisteen johtoasemassa. Tässä vaiheessa parhaat pistemiehet olivat Lamont Mack (10) ja Marcus Relphorde (9). Toisen erän alussa Korihait siirtyi Niko Malisen kolmosella seitsemän pisteen johtoon, jonka Vilpas onnistui kaventamaan yhteen pisteeseen. Kolmisen minuuttia ennen puoliaikaa Korihait siirtyi Chace Stanbackin kolmosella kahdeksan pisteen johtoon lukemissa 36-28. Vilpas tuli kuitenkin vielä ennen taukoa Shawn Atupemin ja Relphorden koreilla pisteen päähän. Kun kolmannen erän ensimmäinen minuutti meni Vilppaalle 6-0 oli Korihait pakotettu pikaiselle aikalisälle. Aikalisän jälkeen Korihait sai uudelleen pelistä kiinni ja jakson puolivälissä oltiin tasoissa ja viimeiseen erään lähdettäessä vierasjohto oli 2 pistettä. Neljännen erän alussa Korihait tuli Mikko Jalosen korilla tasoihin, mutta seuraavat neljä minuuttia meni Vilppaalle 12-2 ja peli alkoi kääntyä vieraille. Korihait yritti vielä lopussa raivoisasti päästä kiinni voittotaisteluun, mutta Relphorde vei Vilppaan vastustamattomasti voittoon, upottamalla ottelussa peräti 37 pistettä, joista kymmenen tuli ottelun viimeisen viiden minuutin aikana. Toinen Vilppaan sankari oli Samu Kaaresvirta joka upotti kaksi kolmosta peräkkäin neljännen erän irtiottovaiheessa.

Korihaiden parhaana palkittiin jälleen erittäin pirteästi pelannut Niko Malinen (13/3). Parhaasta pistesaldosta vastasi puolestaan ensimmäisen pelinsä Hai-paidassa pelannut Jonathan Jones. Yksinkertaisen suoraviivaisesti pelannut Jones teki debyytissaan 18 pistettä ja nappasi kahdeksan levypalloa. Parhaista tehoista vastasi puolestaan Chace Stanback (16/9). Lamont Mack teki 13 pistettä, Mikko Jalonen yhdeksän ja Sami Ikävalko kaksi.

Hotelli Aquarius tarjosi otteluun vapaan sisäänpääsyn ja Pohitullin lehtereille olikin saapunut lähes tuhatpäinen fanilauma Korihaita kannattamaan. Katsomoon jaettujen torvien ja ”räpsyttimien” säestämänä yleisö loikin halliin entisaikojen mukaisen tunnelman, jonkalaista ei Pohitullissa ole viime vuosina totuttu näkemaan. Molempien joukkueiden valmentajat ja pelaajat kiittelivätkin Pohitullin yleisöä loistavasta tunnelmasta.

”Peli oli samanlaista kuin aiemminkin tällä kaudella ja kolme erää olimme hyvin pelissä mukana. Meiltä puuttui lopussa kapelimestari ja vastaavasti Vilppaasta Relphorde nousi esiin vei joukkueensa voittoon”, tiivisti ottelun kulun Korihaiden valmentaja Petri Helminen.

”Hienosti kannustanut yleisö sai meidät lähtemään peliin tavallista paremmalla intensiteetillä. Ensimmäinen puoliaika oli hyvä, mutta lopussa sorruimme menetyksiin ja huonoihin heitonvalintoihin”, kertoi Korihaiden parhaana palkittu Niko Malinen.

Korihaiden seuraava ottelu on perjantaina kun sarjanelonen KTP-Basket saapuu Pohitulliin klo 18.30 alkavaan otteluun.