Vilppaan kovuus oli liikaa petokalalle

7.02.2018

Vilppaan kovuus oli liikaa petokalalle

Ennakkoon odotukset eivät välttämättä illan koitoksesta uusikaupunkilaisittain kummoiset olleet, vastaan Pohitullin parketilla asteli kuitenkin sarjakärjessä vakuuttavasti porskuttava Vilpas Vikings. Korihait ei lähtenyt kuitenkaan otteluun peruuttelemaan, vaan teki matsista kunnon kamppailun Vilppaan napatessa kuitenkin sarjapisteet kyytiinsä lopputuloksella 112-92 (40-48).

Keltapaidat iskivät mallikkaasti sarjakärkeä vastaan Pohitullissa. Kuva: Päivi Sappinen

Haiparvi aloitti ottelun pirteästi ja muutaman minuutin pelin jälkeen kävi viiden pinnan johdossakin. Vilpas ei kuitenkaan hätkähtänyt, vaan kuroi tarkalla heittopelillään eron hetkessä kiinni. Ensimmäinen jakso päättyi punanuttujen johtaessa 21-27.

Toisen jakson alussa salolaiset näyttivät jo karkaavan, mutta Sean O’Brienin ja Kevin Bracy-Davisin onnistumiset kaaren takaa toivat kotijoukkueen taisteluun jälleen uudella vaihteella. Vilpasta hätyyteltiin pariin otteeseen jo neljän pinnan päässä, ja tunnelma ehti lämmetä jo  mukaviin lukemiin sekä kentällä että katsomossa, mutta vierasjoukkueen johto piti ja puoliaikahodareita nautittiin tilanteessa 40-48.

Kolmannen jakson puoliväliin mennessä ero oli retkahtanut jo 18 pinnaan ja vaikka Akseli Mäkelä ja Teemu Sulonen sytyttivät kolmosillaan hetkellisesti keltapaitojen kirivaihteen, oli Vilppaan kova heittorutiini kuitenkin kotijoukkueelle liikaa. Viimeiselle kympille lähdettiin parinkymmenen pinnan takaa-ajoasemassa ja tuo ero säilyi käytännössä ottelun loppuun asti.

Korihait pani kampoihin mallikkaasti, mutta joutui siis taipumaan lopulta lukemin 112-92.

Koko ottelussa Vilpas mätti kakkosensa sisään jopa 81 % tarkkuudella, kotijoukkueen 39 % vastaan. Korihait osui sen sijaan tarkemmin kaaren takaa pussittaen kolkkinsa jopa 17/25.

Kelpo ottelun vierasjoukkueen paidassa pelannut Juho Nenonen yltyi lehdistötilaisuudessa kehumaan haiparven taistelevaa otetta.

-Korihait pelasi kyllä aika hyvän matsin. Meitä vastaan ei kovin moni ole 92 pinnaa tehnyt. Todella kova heittopeli ja ihan erinäköinen porukka kuin mitä nähtiin täällä viimeksi. Paljon on selkeästi asioita tapahtunut.

Samoilla linjoilla oli myös Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo.

-Kyllähän joukkue näyttää aika toiselta kuin mitä alkukaudesta ja siitä suuri kunnia kuuluu tälle herralle, että on kääntänyt kelkan ja joukkue taistelee ihan toiseen tapaan kuin aiemmin, Iisalo antoi tunnustusta vieressään istuvalle Damion Dantzlerille.

Dantzler puolestaan muistutti jälleen kerran, että Korihait on edelleen keskellä prosessia, joka etenee, mutta ei valmistu hetkessä.

-Meillä on jälleen mukana uusi pelaaja, joka ei vielä ihan ole kunnossa ja prosessi jatkuu. Vilpas oli tänään vähän fyysisempi ja pelasi kovempaa, etenkin toisella puolikkaalla, valkku analysoi.

Julius Brooksin odotettuun debyyttiin liittyen pääkoutsi muistutti, että kyseessä on tarkoituksella erilainen pelaaja kuin heittokone Juan Pattillo.

-Hän tekee ahkerasti töitä ja vaikka tällä kaudella pelaamattomuuden vielä huomaa, uskokaa minua, hän tulee olemaan vielä tikissä. Mutta hän ei ole Juan Pattillo, emmekä sen tyylistä pelaajaa hakeneetkaan, sen haluan kaikkien muistavan. Brooks on puolustuspelaaja, hyvä joukkuekaveri ja levypallopelaaja. Ja juuri sitä me tarvitsemme. Meillä on jo tarpeeksi jätkiä, jotka osaa laittaa palloa koriin, kuten tänään nähtiin, Dantzler selvitti.

Kotijoukkueen paras pistemies oli yhtä lukuunottamatta kaikki kolmosensa upottanut Marius van Andringa 21 pisteellään, Vilppaalta samaan pistelukemaan ylsi Aaron Jones. Koko ottelun tilastorivi löytyy täältä.

Seuraavan kerran haiparvi pukee pelivermeet niskaansa tulevana lauantaina 10.2. jolloin se kohtaa vieraskentällä sarjataulukon kolmospaikkaa pitävän Kauhajoen Karhun. Ottelu näkyy suorana Fanseat-suoratoistopalvelusta klo 17 alkaen.