Vuoden hauskin koulupäivä jälleen torstaina 21.5.

8.05.2015

Vuoden hauskin koulupäivä jälleen torstaina 21.5.

Korihait ja Suomen Koripalloliitto järjestävät Vuoden hauskimman koulupäivän, eli Pirkka Street Basket-katukoristurnauksen Uudenkaupungin kauppatorilla torstaina 21.5. klo 10 alkaen.

Katukoris 2014 025

Kyseisenä päivänä torilla on varmasti jälleen tungosta, sillä vuosi sitten turnauksessa oli lähes 100 joukkuetta ja kannustusjoukkoineen väkimäärä nousi yli viiden sadan. Joukkueita oli kaikista Uudenkaupungin taajaman kouluista, sekä Lokalahdelta ja Kodjalasta.

 

Turnaus on viime vuotiseen tapaan tarkoitettu alakoulujen 1.-6. -luokkalaisille tytöille ja pojille. Turnauksessa ei haeta parasta korisjengiä, vaan tarkoituksena on viettää hauska liikunnallinen iltapäivä kavereiden kesken, hyvän musiikin ja mukavan oheisohjelman säestyksellä. Oppilaat tekevät 4-5 hengen joukkueet, joista kerralla kolme pelaa tuttuun katukoristyyliin yhteen koriin. Turnaus sopii myös hyvin uusille korisharrastajille, sillä joukkueessa saa olla vain yksi lisenssipelaaja.

Turnauksessa on sarjat sekä tytöille että pojille kullekin luokkatasolle. Jokaiselle joukkueelle taataan vähintään kolme ottelua päivän aikana. Lapset toimivat itse omina tuomareina, mutta kullakin kentällä on kenttävahti katsomassa otteluiden sujuvuuden perään sekä ratkaisemaan mahdolliset erimielisyydet. Ottelun pisteet kirjataan ylös, mutta varsinaisia sarjataulukoita ei tehdä. Kyseessä on siis rehti ja reilu liikuntatapahtuma, jossa kaikki pelaa ja saavat onnistumisen elämyksiä.

Kolme-vastaan-kolme on koripalloilua helpoimmillaan ja silloin jokainen voi osallistua helposti ja turvallisesti peliin.

Ilmoittautumiset tapahtuvat sähköpostilla osoitteeseen juniorit@korihait.fi tai puhelimitse Jarno Nikulalle 040-588 7758.

 

Seuraavassa alakoulutapahtumia varten suunnitellut katukoris-säännöt. Muista kuitenkin, että katukoriksen sääntö numero 1 on pitää hauskaa!

 1. Peliä pelataan yhteen koriin kolmen pelaajan ollessa kerrallaan pelivuorossa. Pelialue on rajattu ja siihen on merkitty aloitusviiva, joka sijaitsee noin 6 metrin päässä korin keskipisteestä.
 2. Ottelun aloittava joukkue arvotaan. Peli alkaa syötöllä aloitusviivan takaa.
 3. Hyökkäysvuoro vaihtuu jokaisen korin jälkeen. Peli jatkuu puolustajan antaessa pallon hyökkääjälle aloitusviivan taakse, jonka jälkeen hyökkäys alkaa syötöllä.
 4. Korista saa aina yhden (1) pisteen.
 5. Hyökkäysaika on rajoittamaton. Kolmen sekunnin sääntö ei ole voimassa.
 6. Vaihtaa saa vapaasti pelikatkon yhteydessä. Kummallakin joukkueella on oikeus yhteen aikalisään.
 7. Ottelun voittaa ensin 10 pistettä tehnyt joukkue. Mikäli peli ei ole ratkennut 10 minuutin aikana, valvoja/ohjaaja ilmoittaa, että ottelussa tehdään vielä yksi kori. Jos tilanne on tämän jälkeen tasan, ratkaisee seuraava kori. Turnauskohtaisesti peliaikaa tai pistemäärää voidaan muuttaa turnausjärjestäjän antamien ohjeiden mukaan.
 8. Ottelussa on valvoja/ohjaaja. Pelaajat tuomitsevat ottelun itse hyvän urheiluhengen mukaisesti. Ottelun valvoja /ohjaaja voi omasta aloitteestaan puuttua peliin. Tahallisesta virheestä tai epäurheilijamaisesta käytöksestä valvoja voi tuomita vapaaheiton, jota seuraa myös aloitus samalle joukkueelle. Valvojan päätökset ovat lopullisia.
 9. Puolustava joukkue saa pallon haltuunsa korin jälkeen tai kiistapallotilanteen seurauksena. Tällöin peli jatkuu aloitusviivan takaa. Virheen, rikkomuksen tai pallon ulosmenon johdosta aloituksen saa aina vastustaja, joka aloittaa pelin aloitusviivan takaa kuten edellisessä kohdassa. Mikäli puolustava joukkue hankkii pallon vastustajalta joko levypallotilanteesta tai riistämällä pallon kuljetuksesta tai syötöstä, tulee joukkueen ainoastaan käyttää palloa aloitusviivan takana ja jatkaa peliä ilman erillistä aloitussyöttöä.
 10. Puolustaja ei saa riistää palloa hyökkääjän käsistä. Puolustajan tulee estää hyökkääjää heittämästä, syöttämästä tai lähtemästä kuljettamaan aiheuttamatta kontaktia. Kuitenkin pallollisen hyökkääjän on pystyttävä 5 sekunnin kuluessa syöttämään tai lähtemään kuljettamaan palloa. Mikäli hyökkääjä ei pysty toteuttamaan edellä mainittua 5 sekunnin sääntöä, on kyseessä rikkomus ja pallon hallinta siirtyy puolustavalle joukkueelle.
 11. Muilta osin pelissä noudatetaan normaaleja koripallosääntöjä.

Katukoris 2014 008