Vuoden hauskin koulupäivä perjantaina 23.5.

22.05.2014

Korihait järjestää yhdessä Suomen Koripalloliiton kanssa Freeway Street Basket katukoris-turnauksen perjantaina 23.5. Uudenkaupungin kauppatorilla.
Turnaukseen on ilmoittaunut peräti 86 joukkuetta, joten torille on odotettavissa lähes 500 pelaaja ja kannustajaa.
Joukkueita on tulossa kaikista Uudenkaupungin taajaman kouluista, sekä Kodjalan ja Lokalahden kouluista.
Eniten joukkueita on kolmannen ja viidennen luokan tyttöjen sarjoissa. Otteluita pelataan kymmenellä kentällä, ensimmäisten pelien alkaessa klo 10 ja viimeiset pelit pelataan klo 13 alkaen, joten kyseessä on varsin tiivis paketti.
Turnaus on tarkoitettu alakoulujen 1.-6. -luokkalaisille tytöille ja pojille. Turnauksessa ei haeta parasta korisjengiä, vaan tarkoituksena on viettää hauska liikunnallinen iltapäivä kavereiden kesken, hyvän musiikin ja mukavan oheisohjelman säestyksellä. Oppilaat tekevät 4-5 hengen joukkueet, joista kerralla kolme pelaa tuttuun katukoristyyliin yhteen koriin. Turnaus sopii myös hyvin uusille korisharrastajille, sillä joukkueessa saa olla vain yksi lisenssipelaaja.

Turnauksessa on sarjat sekä tytöille että pojille kullekin luokkatasolle. Lapset toimivat itse omina tuomareina, mutta kullakin kentällä on kenttävahti katsomassa otteluiden sujuvuuden perään sekä ratkaisemaan mahdolliset erimielisyydet. Ottelun pisteet kirjataan ylös, mutta varsinaisia sarjataulukoita ei tehdä. Kyseessä on siis rehti ja reilu liikuntatapahtuma, jossa kaikki pelaa ja saavat onnistumisen elämyksiä.

Kolme-vastaan-kolme on koripalloilua helpoimmillaan ja silloin jokainen voi osallistua helposti ja turvallisesti peliin.