Uudistunut Seagulls keskiviikkona kylään

20.11.2018

Uudistunut Seagulls keskiviikkona kylään

Korihait yrittää raapia kotivoiton keskiviikkona lokkiparven nenän edestä Pohitullissa. Kuva: Vilma Sappinen

Se olisi sitten viimeinen viikko ennen maajoukkuetaukoa. Korihaiden osalta kahden matsin viikko starttaa keskiviikkona, kun muodonmuutosta tehnyt Seagulls tulee Poharille visiitille.

Helsinkiläispoppoo aloitti Korisliigan teilaamalla Korihait lukemin 87-72. Sen jälkeen Mikko Larkaksen suojatit ovat painelleet matalalentoa pitkin Kauppatoria. Tilannetta ei ole helpottanut jenkkiruletti, joka on pyörinyt kiivaampana kuin muilla ryhmillä.

Joukkueen luotettavin osa taitaa olla kokenein sektori. Tuukka Kotti on 18 pisteen keskiarvolla sarjan yhdeksäs, eikä Timo Heinonenkaan (10,1 pistettä per peli) ole huonosti pelannut. Wayne Blackshear löylytti ukilaisia avausmatsissa, mutta loukkaantumisen takia pelit ovat jääneet kahteen. Paras pistemies Andre Spight vaihtoi viime viikolla maisemaa ja näin tilanne mutkistui entisestään.

Kaksi vuotta sitten Vilppaan takalinjoilla viilettänyt Juwan Staten on nyt lokkiparven miehiä ja heti perään seura ilmoitti hankkineensa Andre Hollinsin.

Ensimmäinen matsi tällä kokoonpanolla oli sunnuntaina ja viiden pelin tappioputki napsahti poikki, kun Kauhajoki kaatui kotikentällä niukammalla mahdollisella tavalla 82-81. Seitsemästä matsista on kasassa kaksi voittoa eli joukkue on Korihaiden takana, mutta peräti neljä peliä vähemmän pelanneena.

Petokalan kokoonpanoon tuli myös eloa, kun Vesa-Pekka Laine vaihtoi seuran harmiksi maisemaa. Korihait haluaa silti toivottaa ”Veskulle” tsemppiä uusiin haasteisiin Kristikan paidassa. Laine jäi vähille peliminuuteille tällä kaudella ja oman elämän kuviot siirtyivät entistä vahvemmin Turun suuntaan.

Pienet vaivat ovat myös häirinneet valmistautumista, mutta toivotaan muun miehistön olevan pelikunnossa tärkeän pelin alkaessa. Ja ei muuta kuin keskiviikkona kannustamaan!