Atte Perttu Korihaihin

27.07.2020

Atte Perttu Korihaihin

Atte Perttu tuo paljon kaivattua kokemusta Korihaihin.

Korisliigassa pelaava Uudenkaupungin Korihait on tehnyt pelaajasopimuksen kaudelle 2020-21 Atte Pertun kanssa. Nelospaikalla viihtyvä laituri pelasi viime kaudella Kaarinan Ura Basketissa. Perttu aloittaa Uudessakaupungissa 11:nnen kautensa Korisliigassa.

Atte Perttu, 30, on Panttereiden kasvatti, joka on tullut vuosien mittaan tutuksi Korisliiga-yleisölle, sillä miehellä on pelattuna jo 347 pääsarjaottelua. Perttu on pelannut Korisliigassa Kouvojen, Namika Lappeenrannan, Namika Lahden, Kataja Basketin sekä viimeisimpänä Ura Basketin riveissä. Suomen mestaruuden Perttu voitti kaudella 2016-17 Katajassa pelatessaan.

202-senttinen Perttu on kenttää levittävä laituri, jonka vahvuus on kolmen pisteen heitot. Kymmenen kauden aikana Perttu on heittänyt yhteensä 265 onnistunutta kaukoheittoa. Kaudella 2015-16 Katajassa kolmoset osuivat 42,9 prosentin tarkkuudella. Tilastollisesti Pertun uran paras kausi oli kausi 2013-14 Lappeenrannassa, jossa Perttu teki 5,9 pistettä heittäen kolmoset 39 prosentin tarkkuudella. Tuohon kauteen osui myös Pertun uran paras ottelu Korisliigassa, sillä Perttu heitti 26.3.2014 pelatussa pelissä Lahtea vastaan peräti 36 pistettä kymmenellä onnistuneella kolmen pisteen heitolla.

– Korihait osoitti kiinnostusta minuun hyvissä ajoin. Grönroosin Jounin olen tuntenut lapsesta saakka ja ollaan joka kesä soiteltu tulevien kausien koriskuvioista. Nyt oli hyvä sauma liittyä Korihaihin, kun asiat loksahtivat oikeisiin kohtiin, kertoilee Perttu syitä Korihaihin liittymisestä.

Pertun omat tavoitteet ensi kaudelle on ennen kaikkea pelata ehjä kausi.

– Haluan pelata ehjän kauden. Treenata ja pelata hyvin ja ansaita sitä kautta enemmän vastuuta ja saada onnistumisia. Hyvällä päivittäisellä tekemisellä pyrin vaikuttamaan omaan ja joukkueen suoritustasoon, sanoo Perttu.

Joukkueen kokeneimpana suomalaispelaajana Perttu on valmis olemaan myös ”mentorina” joukkueen nuorille ja vielä Korisliigasta kokemattomille pelaajille.

– Sellainen rooli varmaan sopii mulle. Jos porukka on valmis kuuntelemaan ja ottamaan neuvoja vastaan niin varmasti pystyn auttamaan nuoria pelaajia. En ole ennen ollut vastaavassa roolissa, mutta se on mukava haaste, pohtii Perttu.

Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula odottaa Pertulta vahvaa kautta vaikean viime kauden jälkeen.

– Atella oli ohikausi viime kaudella, mutta nyt hänellä on täällä mahdollisuus saada isompi rooli. Perttu tuo vahvistusta isoon päähään sekä heittovoimaa kenttää levittävänä pelaajana. Haluan myös monipuolistaa Aten pelaamista, tuumii Nikula.

Korihailla on Pertun ohella voimassa olevat pelaajasopimukset Mirko Laitisen, Samuli Ojan, Miikka Marttisen, Tommi Lehtosen ja Aamos Nikulan kanssa. Joukkuetta valmentaa Jarno Nikula.

Korihait käy edelleen neuvotteluja suomalaispelaajien kanssa. Ulkomaalaispelaajiakin on jo kartoitettu, mutta päävalmentaja Nikulan mukaan pyrkimys on ensin saada suomalaispelaajat kokoon ennen kuin päätetään lopullisesti, minkälaisia ulkomaalaispelaajia joukkueeseen hankitaan.

 Atte Perttu

 • Syntynyt: 1990
 • Pituus: 202 cm
 • Paino: 100 kg
 • Pelipaikka: laituri
 • Kasvattajaseura: Pantterit
 • Aiemmat seurat Korisliigassa: Kouvot, Namika Lappeenranta, Namika Lahti, Kataja Basket, Ura Basket
 • Liigaotteluita: 347
 • Pisteitä liigaotteluissa: 1 041 (ka. 3,0)
 • Yhden ottelun piste-ennätys: 36 (26.3.2014)
 • Saavutukset miesten tasolla: Suomen mestaruus 2017 (Kataja Basket)
 • Maaottelut: 28 ottelua (U16, U20), joissa yhteensä 52 pistettä
 • Kansainväliset seuraottelut: 39 ottelua (FIBA Europe Cup, Mestarien liiga), joissa yhteensä 86 pistettä
 • Erikoista: FIBA Europe Cupin tarkin kolmen pisteen heittäjä 2017-18 (63,2%)