Trey Zeigler palaa Korihaihin

21.08.2020

Trey Zeigler palaa Korihaihin

Trey Zeigler jatkaa ensi kaudella Korihaissa. Kuva: Vilma Sappinen

Korisliigassa pelaava Uudenkaupungin Korihait saa mukavan paluumuuttajan ensi kauden joukkueeseensa, kun yhdysvaltalaispelaaja Trey Zeigler solmi jatkosopimuksen seuran kanssa. Zeigler aloittaa Uudessakaupungissa kuudennen ammattilaiskautensa.

Zeigler, 29, on ehtinyt urallaan pelata ammattilaisena Euroopassa Suomen lisäksi Tsekissä, Luxemburgissa, Isossa-Britanniassa ja Romaniassa. Yliopistovuosinaan Zeigler pelasi kaksi ensimmäistä kautta isänsä Ernie Zeiglerin valmennuksessa Central Michiganissa. Central Michiganin jälkeen Zeigler pelasi Pittsburghin ja Texas Christianin yliopistoissa ennen kuin siirtyi ammattilaiskentille.

Viime kaudella Zeigler saapui Uuteenkaupunkiin lokakuussa 2019 ja toi mukanaan paljon kaivattuja tehoja viime kauden joukkueeseen. Maaliskuussa päättyneellä kaudella Zeigler viimeisteli 29 ottelussa keskiarvoikseen 18,0 pistettä, 7,8 levypalloa ja 3,0 syöttöä. Korisliigan pistetilastossa Zeigler oli kahdeksannella sijalla ja levypalloissa neljännellä sijalla. Teholukema 20,1 oli Korisliigan kahdeksanneksi paras.

Zeigler kertoo Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikulan olevan iso syy jatkosopimuksen tekoon.

– Jarno on erittäin hyvä valmentaja ja vielä parempi ihminen. Ilman häntä jatkosopimus olisi ollut vaikeampi tehdä, viestittää Zeigler.

Zeigler odottaa ensi kaudesta menestyksekkäämpää kuin viime kausi oli.

– Odotan meidän olevan viime kautta parempi joukkue. Puolustuksellisesti meidän pitää olla parempia ja sitä kautta voittaa enemmän otteluita, Zeigler pohtii.

Zeigler oli viime kaudella yksi Korisliigan tehokkaimpia pelaajia. Kuva: Vilma Sappinen

Päävalmentaja Nikula ei peitellyt tyytyväisyyttään, kun Zeiglerin puumerkki oli vihdoinkin sopimuspaperissa.

– Aivan mahtava juttu! Trey on mun papereissa todella korkealla ja hänestä on vain pelkkää hyvää sanottavaa. Trey osoitti viime kaudella, että hän osaa pelata tässä sarjassa, mutta vielä tärkeämpää on se, että hän on täysi ammattilainen, kehuu Nikula viime kauden luottopelaajaansa.

Nikula näkee Zeiglerin tärkeyden myös kentän ulkopuolella.

– On iso juttu, että Trey tuntee entuudestaan seuran, kaupungin, liigan ja myös minut valmentajana. Meidän kahdelle tulokasvahvistukselle (Kai Mitchell ja Trevor Blondin) Trey on varmasti hyvä tukihenkilö niin kentällä kuin kentän ulkopuolella, pohtii Nikula.

Korihailla on nyt sopimukset kolmen ulkomaalaispelaajan ja kuuden suomalaispelaajan kanssa. Nikulan mukaan neljännen ulkomaalaispelaajan kohdalla edetään rauhallisesti.

– Paljon nimiä on pyörinyt, mutta täytyy hieman miettiä, mille pelipaikalle haluamme vahvistusta. Ennen kaikkea haluan joukkueeseen pelaajia, joilla on asennetta ja taistelutahtoa. Sillä yritämme luoda etua ensi kaudella, kertoo Nikula.

Korihaiden sopimustilanne kaudelle 2020-21: Trey Zeigler (USA), Trevor Blondin (USA), Kai Mitchell (USA), Atte Perttu, Mirko Laitinen, Samuli Oja, Miikka Marttinen, Tommi Lehtonen ja Aamos Nikula.

 

 

Trey Zeigler

  • Syntynyt: 1991
  • Pituus: 198 cm
  • Paino: 92 kg
  • Pelipaikka: takamies-laituri
  • Kasvattajaseura: Texas Christian (USA)
  • Aiemmat seurat: Central Michican University (NCAA), Pittsburgh University (NCAA), Texas Christian University (NCAA), JBC MMCITE Brno (Tsekki NBL), BBC Bascharage Hedgehogs (Luxemburg Total League), Worchester Wolves (Iso-Britannia BBL), U-Banca Transilvania Cluj Napoca (Romania Liga Nationala) ja CSO Voluntari (Romania Liga Nationala)
  • Liigaottelut: 29
  • Pisteitä liigaotteluissa: 523 (ka. 18,0)
  • Yhden ottelun piste-ennätys Korisliigassa: 32 (23.11.2019)