Adrien Coleman täydentää Korihaiden jenkkitrion

26.08.2014

Adrien Coleman täydentää Korihaiden jenkkitrion

Uudenkaupungin Korihait on solminut alkavan pelikauden kattavan sopimuksen amerikkalaislaituri Adrien Colemanin (198 cm ja 98 kg) kanssa. Monipuolinen Coleman on pelipaikaltaan pieni laitahyökkääjä, mutta pystyy pelaamaan sekä korin alla että tarvittaessa heittävänä takamiehenä.

Adrien Coleman2

Koritykki Adrien Coleman Korihaiden kolmas jenkki.

 

23-vuotias Coleman siirtyy Korihaiden riveihin USA:n yliopistokentiltä, jossa hän edusti Nebraskan ja Bethune-Cookmanin yliopistoja. Kovana korintekijänä tunnettu Coleman heitti viimeisellä yliopistokaudellaan peräti 17,8 pistettä, kaapi 7,4 levypalloa ja jakoi 2,9 korisyöttöä ottelua kohden. Hyvien tilastojen vakuuttamana Coleman jätti vuosi sitten viimeisen yliopistovuoden väliin ja ilmoittautui NBA:n varaustilaisuuteen. NBA:n portit eivät kuitenkaan avautuneet ja nyt Coleman tulee avaamaan ammattilaisuransa Korihaiden paidassa.

”Etsimme kolmanneksi jenkiksi pelaaja, joka menee kovaa korille ja pystyy pelaamaan useampaa pelipaikkaa”, kertoo Korihaiden valmentaja Jarno Nikula. ”Colemanin edellisiltä valmentajilta saamiemme tietojen mukaan hän on parhaimmillaan juuri avoimella kentällä ja nopeassa pelissä, haastaen aktiivisesti puolustajaansa. Tästä kertoo myös miehen vapaaheittomäärät, joilla hän oli viimeisellä kaudellaan koko yliopistosarjan eniten vapaaheittoja heittänyt pelaaja”, taustoittaa Nikula Colemania. ”Bethune-Cookmanin valmentaja kehui erityisesti myös Colemanin peliälyä ja sopeutuvuutta”, päättää Nikula.

Korihaiden jenkeistä Nigel Moore on jo saapunut Suomeen, Marcus Van saapuu keskiviikkona ja Coleman puolestaan perjantai-illalla. Koko jenkkikolmikko ja muu joukkue esittäytyy yleisölle ensimmäisen kerran lauantaina puolen päivän aikaan Uudenkaupungin torilla, sekä noin klo 14 alkaen Kirstassa järjestettävässä Beach Volley turnauksessa. Pelaajia voi käydä torilla haastamassa esim heittokilpailuun. Torilla on myynnissä myös Korihaiden tulevan kauden kausikortit. Korihaiden ensimmäinen harjoitusottelu pelataan tiistaina 9.9. kun Kaarinan Ura saapuu Pohitulliin. Lopullinen harjoituskauden ohjelma julkaistaan kunhan asiat saadaan varmistettua.