BC Nokia vei mestaruuden voitoin 3-1

26.04.2015

BC Nokia vei mestaruuden voitoin 3-1

Miesten 1A-divisioonan neljäs kamppailu lähes täpötäydessä Nokian palloiluhallissa oli kolmen aikaisemman ottelun tapaan tasainen vääntö alusta loppuun. Kaksi ensimmäistä ottelua loppuhetkillä itselleen kääntänyt BC Nokia oli jälleen lopussa vahvempi ja vei ottelun lukemin 71 – 64 (37-28). Näin ollen Nokia voitti ottelusarjan lukemin 3-1 ja ratkaisi samalla itselleen Korisliigapaikan seuraavaksi pelikaudeksi.

Korihait tuli otteluun kovalla sykkeellä ja vei yli satapäisen fanilaumansa innoittamana ottelun ensimmäiset minuutit lukemin 3-10. Nokia aikalisän jälkeen ottelu tasoittui ja ensimmäistä taukoa vietettiin tasalukemissa 17-17 Henri Hirvikosken tasoitettua lukemat kolmosellaan taukosummerin soidessa. Toisen neljänneksen ensimmäiset viisi minuuttia mentiin tasatahtiin lukemiin 28-28, kunnes Nokia vei erän lopun lukemin 9-0 ja tauolle lähdettiin kotijoukkueen illan suurimmassa johtoasemassa. Korihaiden tehokkain pelaaja puoliajalle mentäessä oli Marcus Van (15/7) ja Nokian parhaat olivat yllättäen Antti Nikkilä ja Shawn Hopkins seitsemällä pisteellä.

Toisen puoliajan alku oli Korihaiden hallintaa ja viiden minuutin pelin jälkeen Mikko Jalonen siirsi vieraat 42-43 johtoon. Erän lopussa iski jälleen kotijoukkue ja Joni Harjulan kolmonen erän päätteeksi vei Nokian kuuden pisteen johtoon (55-49). Viimeinen neljännes oli jälleen hurjaa taistelua ja Korihait nousi pikkuhiljaa tasoihin. Kun peliaikaa oli jäljellä enää pari minuuttia Marcus Van tasoitti pelin vapariviivalta lukemiin 63-63 ja puoliminuuttia myöhemmin Van siirsi Korihait pisteen johtoon. Tämän jälkeen Eldar Skamo siirsi puolestaan kotijoukkueen pisteen johtoon vapareillaan. Korihaiden aikalisän jälkeen Hunter Gibsonille pelattiin vapaa kolmen pisteen heittopaikka, mutta pallon kolistessa rautoihin Nokia sai pallon ja Jay Threatt kasvatti eron kolmeen pisteeseen kun peliaikaa oli jäljellä enää 35 sekuntia. Korihait otti tilanteessa jälleen aikalisän ja pallo pelattiin Nigel Moorelle, joka ajautui sivurajan jälkeen tiukkaan paikkaan ja seurauksena oli pallon menetys. Tämän jälkeen Korihait oli pakotettu rikkomaan ja Eldar Skamo iski loppulukemat neljällä perättäisellä vapaaheitolla Korihaiden epäonnistuessa omissa hyökkäyksissään. Näin ollen huikeasti taistelleen vierasjoukkueen ja läpi ottelun omiaan villisti kannustaneiden fanien pettymykseksi kotijoukkue vei ottelun lopulta seitsemän pisteen erolla.

Korihaiden paras pelaaja oli jälleen hurjat tehot iskenyt Marcus Van, joka heitti 22 pistettä ja noukki 17 levypalloa. Mikko Jalonen (12 p) ja Niko Malinen (11 p) olivat Vanin lisäksi ainoat yli kymmeneen pisteeseen päässeet Korihait. Mikael Herbert heitti seitsemän pistettä ja Nigel Moore viisi. Hunter Gibson pelasi kohtalaisesti ja heitti kolme pistettä. Adrien Coleman (4 p) sen sijaan pelasi vain 16 minuuttia ja miehen plusmiinus-tilasto jäi 20 pistettä pakkasen puolelle. Aikaisemmissa peleissä pirteästi pelannut Elias Valtonen jäi kuumeen vuoksi tällä kertaa ilman minuutteja. BC Nokian miehistö onnistui tasaisesti, sillä kahdeksan pelaaja tekivät 5 pistettä tai enemmän. Parhaina tällä kertaa Eldar Skamo (15 p) ja Nikola Jeftic (14 p).

Marcus Van oli finaaleiden tehokkain pelaaja (FotoMika).

Marcus Van oli finaaleiden tehokkain pelaaja (FotoMika).

”Molemmat joukkueet taistelivat koko finaalisarjan hienosti ja voiton olisi suonut molemmille” kertoi Nokian päävalmentaja Oliver Vidin. ”Meidän materiaalin laajuus ja kokemus nousi kuitenkin ratkaisevaksi tekijäksi”, päätti Vidin.

Koko kauden sarjan kärjesssä ollut Korihait joutui näin taipumaan finaaleissa ja edessä on joukkueen uudeelleen rakennus tulevaa kautta varten. Joukkueen taisteleva peli-ilme ja menestys nosti Uudessakaupungissa kuitenkin hienon korisbuumin, joten kovinkaan pettynyt ei voida olla. Tällä kertaa vain Nokian todella laaja ja tasainen materiaali osoittautui paremmaksi ja joukkue ansaitsi voittonsa olemalla tehokkaampi otteluiden ratkaisuhetkillä.

KORIHAIT KIITTÄÄ KULUNEESTA KAUDESTA HIENOJA KANNATTAJIA, KAIKKIA YHTEISTYÖKUMPPANEITA JA MATKASSA MUKANA OLLEITA TAHOJA! SYKSYLLÄ JATKETAAN!

Joukkuekuva