Joulukilot karisevat Salohallin parketille

26.12.2017

Joulukilot karisevat Salohallin parketille

Korihait ja Salon Vilpas ottavat toisistaan mittaa tällä viikolla kahdesti.

Kun Joulupukki vielä toipuu vuoden ainoan sesonkipäivän tiimoilta, Korisliigassa kiskotaan jo pelishortseja kalsareiden päälle ja ryhdytään kilvoittelemaan sarjapisteistä. Välipäivien tuplapelit alkavat torstaina.

Korihaiden vastustaja on kovinta mahdollista sorttia. Salon Vilpas painelee piikkipaikalla kovaa kyytiä ja takana on vain neljä tappiota 18 ottelusta. Salohalli on vielä koskematon eli kotikentällä viikinkipoppoo on kahminut pelkkiä voittoja.

Haileirissä ei ainakaan tylsyys pääse iskemään. Liikenne Poharin alaovilla on kiivas ja tapaninpäivänä sisään asteli ensimmäistä kertaa päävalmentajan ominaisuudessa Damion Dantzler. Samalla treeneihin ilmestyi myös uusi pelintekijä Matt Gibson, joka ei kuitenkaan näillä näkymin ole vielä torstaina mukana. Näin kaikki aiemmat jenkit ovat tulessa Salossa.

Muutosten kourissa oleva petokala lähtee nöyrästi paikallispeliin. Takaisin kakkoskoutsin paikalle palaava Petri Helminen otti esiin ennen kaikkea yhden pelaajan Salon Vilppaan porukasta.

-Mihin tahansa joukkueeseen Teemu Rannikko vaihtaakin, niin eiköhän se Korisliigan kärkipäästä itsensä löydä. Kontrolloitua korista pelaavat ja siellä on paljon fiksuja pelaajia, Helminen kehui.

Danzlerin ja Helmisen ensimmäiset harjoitukset lähtivät liikkeelle juttutuokiolla, jonka jälkeen pistettiin alkuverryttely käyntiin. Helminen uskoi yhteistyön toimivan.

-Todella samoilla linjoilla ollaan muutoksista, joita pitäisi tehdä. Innoissaan odotamme, mitä pystymme joukkueeseen tuomaan. Gibsonin tulo on erinomainen juttu joukkueelle, vaikkei vielä torstaina olisikaan mukana, Helminen jutusteli.

Joukkueet kohtaavat uudelleen kaksi päivää myöhemmin eli lauantaina Uudessakaupungissa.