Korihaille tappio Kauhajoella

10.04.2014

Korihaille tappio Kauhajoella

Korihait aloitti keskiviikon pelin Kauhajoen Karhua vastaan ennakkoluulottomasti ja johti ottelua vielä 15 minuutin kohdalla kahdella pisteellä. Kauhajoki veti kuitenkin ensimmäinen puoliajan loppuun vahvan jakson ja meni tauolle 11 pisteen johdossa. Toisella puoliajalla Korihait putosi lopullisesti kyydistä ja Karhu vei sarjapisteet lukemin 98 – 69 (42 – 31).

Ottelu alkoi tiukalla puolustuksella ja varsinkin Korihait sai kotijoukkueen ahdistettua vaikeisiin heittopaikkoihin. Karhu sai ensimmäisen korin aikaiseksi vasta vajaan kolmen minuutin kohdalla ja reilun neljän minuutin pelin jälkeen Korihaiden johto oli 2-6. Tämän jälkeen myös kotijoukkue sai heittoihinsa tarkkuutta ja tuli tasoihin. Peli jatkui tasaisena molempien johtaessa vuorotellen parilla pisteellä ja ensimmäiselle tauolle lähdettiin kahden pisteen kotijohdossa (18-16). Meno jatkui samanlaisena toisella neljänneksellä ja James Padgettin donkatessa erän puolivälissä tilanteeksi 23-25 siirryttiin kotijoukkueen aikalisälle. Aikalisän jälkeen kentälle tuli sisuuntunut kotijoukkue joka vei erän lopun lukemin 19-6 ja puoliajalle lähdettiin Karhun johtaessa 11 pisteellä.

Karhun rynnistys jatkui kolmannen erän alussa ja erän puolivälissä ero oli kasvanut jo yli kahdenkymmenen pisteen ja peli alkoi olla taputeltu. Korihait ei yrityksistä huolimatta päässyt enää peliin mukaan ja kotijoukkue vei pelin lopulta selvin numeroin lähes kolmenkymmenen pisteen erolla. Korihaiden huippuhetkeksi toisella jaksolla jäikin vasta 14-vuotiaan Elias Valtosen Korisliiga-uran ensimmäiset pisteet komean takaovikuvion päätteeksi.

”Lähdettiin peliin ihan niinkuin pitikin ja pelasimme hyvää puolustusta ja hyökättiin hyvin, kuudentoista minuutin jälkeen paketti kuitenkin sekosi” tiivisti Korihaiden Sami Ikävalko pelin kulun. ”Kun pelaamme joukkueena niin pystymme haastamaan kenet tahansa, mutta kun joukkuepeli loppuu, niin tulos on tämä”, päätti Ikävalko.

”Kuten Sami sanoi, niin alun 16-17 minuuttia pelattiin hyvin ja joukkueena, mutta aikalisän jälkeen Karhu vei puoliajan lopun 15-2 ja joukkuepelimme päättyi siihen”, komppasi Ikävalkoa Korihaiden valmentaja Petri Helminen.

”Vaikea paikka pelata kun vastustaja voi pelata vapautuneesti ja hakea onnistumisia. Täytyy antaa tästä myös tunnustusta Korihaille joka pelasi alun aggressiivisesti tehden oikeita asioita”, kuvaili ottelun alkua kotijoukkueen käskijä Ari Tammivaara. ”Kun keskittymisemme löytyi, niin peli kääntyi meille ja saatiin hyviä kokemuksia loppupelistä”, päätti Tammivaara.

Korihaiden parhaana palkittiin aina satalasissa pelaava James Padgett, joka tehtaili lukemat 21 pistettä ja 9 levypalloa. Chace Stanback (14/10) ja Mikko Jalonen (10/3/2) olivat Korihailta muut yli kymmeneen pisteeseen päässeet pelaajat. Sami Ikävalko, Niko Malinen ja Jonathan Jones heittivät kuusi pistettä mieheen, kun taas Sami Mäntymaa, Jalmari Salaterä ja Elias Valtonen tekivät kaksi pistettä. Karhulta peräti kuusi pelaaja pääsivät yli kymmenen pisteen, parhaina Justin Baker (18), Andre Williamson (15) ja Niko Mattila (14).

James Padgett palkittiin Korihaiden parhaana (FotoMika).

James Padgett palkittiin Korihaiden parhaana (FotoMika).

Korihaiden pelit jatkuvat lauantaina Joensuussa ja kausi päättyy keskiviikkona 16.4. kotiottelulla Loimaan Bisonsia vastaan.