Korihait julkaisi viisi pelaajasopimusta kerralla

20.06.2017

Korihait julkaisi viisi pelaajasopimusta kerralla

Miksu, Vesku ja Eero jatkavat haipaidassa

Korihaiden ensi kauden valmentajat Jarno Nikula ja Petri Helminen saivat nyt ensimmäiset suojattinsa, kun viiden pelaajan kanssa tehtiin kontrahti lyhyessä ajassa. Viime kauden runkopelaajista Korihaiden riveissä jatkavat Vesa-Pekka Laine, Mikael Herbert sekä Eero Lehtonen.

Oma kasvatti Jaakko Lahti on myös ensi kaudella mukana ja vuoden tauon jälkeen ryhmään liittyy Lehtosen ikätoveri Akseli Mäkelä. Laineen sopimus on kaksivuotinen, muut mallia 1+1.

-On tätä odotettu. Pari viikkoa on näiden jätkien kanssa jo treenattukin. Tärkeitä palasia joukkueelle. Eero on taas vuoden vanhempi ja kokeneempi. Miksu on iso pala joukkuetta ja nyt kun Mikko on poissa, niin johtajuuttakin tarvitaan, Nikula muotoili.

Viime kaudella Kaarinan Urassa A-poikien SM-sarjaa pelannut Akseli Mäkelä pääsee taas painimaan korin alle Poharilla. Armeijan harmaisiin heinäkuussa astuva Mäkelä harjoittelee miesten joukkueen mukana ja toivoo pääsevänsä myös peleissä parketille.

-Kyllä mä haluan näyttää osaamistani niin että peliaikaakin tulisi, Mäkelä suunnitteli.

Lehtosen Eerolla asevelvollisuus kutsuu vasta tammikuussa. Nuorukainen toivoi, että saisi syksyn satsata kunnolla korikseen. Valmentaja Nikulan mukaan Eero sai liian vähän peliaikaa viime keväänä. Lehtonen haluaa olla peliaikansa arvoinen ja parantaa jokaisella osa-alueella.

-Liigan pelitempo ja tilannekovuus oli ihan eri luokkaa kuin divarissa. Nyt ainakin tietää mitä odottaa, Lehtonen mietiskeli.

Heinäkuussa 24 vuotta täyttävä Mikael Herbert alkaa siirtyä jo kokeneemman kaluston puolelle. Viime kaudella pisteitä tuli 7,6 per peli ja levyreitä 3,5. Tosin sairastelut pilasivat osan sesonkia. Frankurtissa isänsä opissa loppukeväästä leireillyt Herbert kertoi miettineensä myös muita vaihtoehtoja, mutta haiparvi tuntui lopulta luonnollisimmalta valinnalta.

-Korihait halusi mut ja kyllä tämä sopi mullekin. Olin Frankfurtissa leirillä ja menen vielä mahdollisesti uudelleen. Lomaa ei paljoa tullut pideltyä, vaan on treenattu kovaa, Herbert kertoi.

Salolaiskasvatti Vesa-Pekka Laine sekä Jaakko Lahti eivät haastatteluun nyt ehtineet.

Joukkueen kokoamisen ensiaskeleet on otettu ja toiminnanjohtaja Kalle Klotzin mukaan seuraavat eteenpäin vievät nytkähdykset tulevat pian.

-Meillä on yhden jenkin kanssa sopimus, jossa on ns. buy-out optio. Joku joukkue voi siis ostaa hänet irti tuosta sopimuksesta kesäkuun loppuun asti. Jos näin ei käy, niin julkaisemme tämän heinäkuun alussa. Toisen amerikkalaisen kanssa sopimusehdotuksemme on kerrottu hyväksytyksi, mutta vahvistusta asiaan ei vielä ole, Klotz kertoi.

Kahden uuden suomalaispelaajan tilanne selviää alkuviikosta. Panu Peltokankaan tulevaisuuden suunnitelmia odotellaan edelleen.

-Toinen jenkeistä on pelintekijä ja toinen ”yleismies Jantunen”. Loput amerikkalaiset päätetään vasta kun tiedetään, millainen suomalaisrunko meillä on kasassa, valmentaja Nikula päätti.